Deyrezzor’da IŞİD Yuvalarında Yine İsrail Silahları Bulundu

  • 25 Şubat 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
Deyrezzor’da IŞİD Yuvalarında Yine İsrail Silahları Bulundu

Suriye Ordu birliklerinin Deyrezzor kırsalının doğusunda IŞİD’in yok edilmeden önce arkalarında bıraktıkları yuvalarda İsrail yapımı mühimmat ve muhtelif tür silahlar ele geçirdi.

Askeri bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada; Suriye ordu birliklerinin Deyrezzor kırsalının doğusunda daha önce IŞİD’ten kurtardıkları bölgelerde teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bubi tuzakları ve mayınları temizleyip ahalinin güvenli bir şekilde evlerine dönüşlerini garantileme amaçlı arama tarama operasyonlarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak Meyadin ve Albukemal kırsallarında yer alan Seyyal, Hesrat, Dveyr ve Sbayhan beldelerinde yaptıkları arama tarama operasyonları sırasında terör yuvalarında İsrail yapımı muhtelif tür cephanenin yanı sıra silahlar ele geçirdiklerini aktardı.

Askeri kaynak ele geçirilen silah ve mühimmatların arasında grad tipi füze bataryaları, evleri havaya uçurma ekipmanları, muhtelif hacim ve boyutlarda bomba düzenekleri, faklı kalibrelerde havan roketleri, ağır toplar, uçaksavar füzeler, bombalı intihar yelekleri, modern iletişim cihazları, uydu yayın cihazları ve muhtelif tür silahlar için büyük miktarda cephane bulunduğunu kaydetti.

Arama tarama operasyonlarında radikal terör örgütün ‘Eşbal el Hilafet’ adı altında çocukları örgütleme ve eğitme amaçlı kullandığı karargahların da bulunduğunu belirten kaynak, bu karargahlarda çocuklara ait kimliklerle birlikte küçük boyutlarda bombalı kemerler bulunduğunu ifade etti.

Kaynak IŞİD yuvalarında ayrıca kimyasal zehirli madde içerikli füzeler hazırlamada kullandıkları maskeler bulunduğuna da dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.