Direniş Grupları: Gazze’nin İmarı Gecikirse Sosyal Patlama Kaçınılmaz Olacaktır…

  • 28 Aralık 2014
  • 855 kez görüntülendi.
Direniş Grupları: Gazze’nin İmarı Gecikirse Sosyal Patlama Kaçınılmaz Olacaktır…

Gazze’deki İslami ve ulusal çevreler geciken imar konusunda uyararak, Gazze’nin üzerindeki ambargonun kalkmaması ve söz verildiği şekilde bölgenin imarının başlamaması durumunda sosyal patlamanın kaçınılmaz olacağını ifade ettiler.

Filistinli grupların ve çevrelerin Gazze üzerindeki kuşatmanın kalkması ve Gazze’nin imarının başlaması için ulusal tarih olarak belirledikleri bugün (28 Aralık Pazar) Gazze’nin birçok noktasında yapılan eylemlerde verdikleri mesajda, “ambargonun devam etmesi ve Gazze’nin imarının geciktirilmesi direnişin ambargoyu sürdüren ve imarı engelleyen herkese karşı patlayacağı günün yakın olduğunu haber veriyor” ifadesini kullandılar.

Şu anda Gazze’de 100 bin insanın barınmadan yoksun olduğuna dikkat çeken gruplar, bu insanların kışı okul gibi kamu binalarında geçirmelerinin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Etkinlikte konuşan Hamas lideri İsmail Rıdvan, ulusal uzlaşının hayata geçirilmesi ve işgale karşı birliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Uzlaşı hükümetinden görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini isteyen Rıdvan, hükümetten Gazze’nin imarı, sınır kapılarının açılması ve ambargonun kalkması konusunda ciddi adımlar atmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.