Direniş güçleri, esir Siyonist askerlerin ailelerine mektup yazdı

  • 08 Kasım 2015
  • 834 kez görüntülendi.
Direniş güçleri, esir Siyonist askerlerin ailelerine mektup yazdı

Filistin direnişinden üst düzey bir yetkili Gazze’de direniş güçlerinin elinde bulunan Siyonist esir askerlerin ailelerine bir mektup göndererek, esir askerlerin bırakılması için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği noktasında yol gösterdi.

El-Mecd güvenlik sitesinin yayınladığı mektupta direniş yetkilisi, “Gazze’de esir bulunan asker yakınları şunu iyi bilsinler ki çocuklarıyla ilgili dosya ancak bu konuda ağır davranan ve askerlerin durumuyla ilgilenmeyen kendi hükümetlerine baskı kurmalarıyla açılabilecek” dedi.

Direniş yetkilisi gönderdiği mektupta, Şalit’in 2011 yılında serbest bırakılmasında, serbest kalmadan önce ailesinin hükümete uyguladığı baskının etkili olduğunu hatırlatarak, kendileri de şayet yakınlarının serbest kalmasını istiyorlarsa hükümetlerine baskı yapmaları gerektiğini söyledi.

Esir dosyasının kapalı bir kara kutu olduğunu hatırlatan yetkili, işgal rejiminin bunu istihbarat veya askeri yollarla açmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Açıklamada, işgal rejimi kayıp askerlerle ilgili bir bilgiye ulaşmak istiyorsa öncelikle kendisinin bu bilgiye denk düşecek bir bedeli ödemesi gerektiği ifade edildi.

Filistinli yetkili, işgal rejiminin esirlerle ilgili bilgiye ulaşmak için istihbarat kanalını kullandığını ancak sonunda başarısız kaldığını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.