Direniş, İslami uyanış hareketinin sağlam dayanağı

  • 23 Ekim 2016
  • 999 kez görüntülendi.
Direniş, İslami uyanış hareketinin sağlam dayanağı

9. Uluslararası İslami Uyanış Forumu Yüksek Kurulu Toplantısı, İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı ve İslami Uyanış Forumu Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, Iraklı yetkililer ve muhtelif ülkelerden siyasi ve dini şahsiyetlerin katılımıyla dün Bağdat’ta çalışmalarına başladı.

Dün başlayan Uluslararası İslami Uyanış Forumu, bugün sonuç bildirisinin ardından çalışmalarına son verecek.

9. Uluslararası İslami Uyanış Forumu Konferansı’na 22 ülkeden dinadamları ve siyasi şahsiyetler katıldı.

Toplantıya katılan şahsiyetlerin çoğu Ehl-i Sünnet mensbundan, gerisi Şiiler ve İslam ülkelerinden diğer gruplardan oluşuyor.

Uluslararası İslami Uyanış Forumu, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin girişimleriyle kurulan bir forumdur.

Velayeti Bağdat’taki İslami Uyanış Konferansı’nda yaptığı konuşmada, bölgedeki İslami direniş cephesinin İslami uyanış hareketinin arkasındaki sağlam cephe olduğunu ve son yıllarda önemli başarılara imza attığını kaydetti.

Velayeti, İslami uyanış hareketinin başlaması üzerinden 5 yıldan fazla bir süre geçerken, İslami uyanış düşmanlarının İslami uyanışın rakibi olarak tekfirci grupları organize etmek  ve bölücü planlar geliştirmek suretiyle bu dev dalgayı kontrol altına alamadıklarını söyledi.

Uluslararası İslami Uyanış Forumu Genel Sekreteri “Ali Ekber Velayeti” bugün Bağdat’ta 9. Uluslararası İslami Uyanış Forumu Yüksek Konseyi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bölgedenin kritik dönemeçten geçmekte olduğuna işaretle, Suriye ordusu ve halk güçlerinin tekfirci grupların saldırıları ve iç ve dış muhaliflerin komplo ve fintelerinin sürmesine rağmen, iç, bölgesel ve uluslararası düşmanlar karşısında sağlam biçimde dayandığını kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, Irak’taki gelişmelere ve Musul operasyonun son sıralarda başlamasına da işaretle, bu operasyonun çağdaş tarihimizin en gerici ve şiddetçi terör örgütü olan IŞİD’in hayatına son verebileceğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere İslami uyanış hareketi, 2011 yılında Mısır ve Tunus’tan başladı.

Bu süreçte bazı İslami uyanış hareketi yaşanan bazı ülkeler, bilmeyerek, sulta düeninin vaatlerine güvenerek, İslami uyanış yolundan çıktılar ve Batı güdümündeki yöneticilerin yeniden devrimci ülkelerin kaderini ele geçirmelerine sebebiyet verdi.

İslami uyanışın sağlam dayanağı olan bölgedkei İslami direniş hareketi ancak son yıllarda önemli başarılara imza atmıştır.

Bu başarı, Filistin, Suriye, Yemen ve Irak’ta görülebilir.

İslami uyanış Filistin’de Kudüs İntifadası çerçevesinde, İsrail rejimini çaresiz duruma düşürürken Irak, Suriye ve Yemen halkı, İslami direnişin desteğiyle, İslami uyanış hareketini korumayı başardı.

Irak, Suriye ve Yemen’e halkın teröristler ve saldırgan ülkelere karşı savaşta yoğun şekilde varlık göstermesi, İslami uyanışın kuvvetle ileriye doğru hareket ettiğini gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.