Dış güçlerin Fars Körfezi bölgesinden çıkması zaruridir

  • 26 Åžubat 2015
  • 806 kez görüntülendi.
Dış güçlerin Fars Körfezi bölgesinden çıkması zaruridir

Ä°slami Ä°ran meclis baÅŸkanı Ali Laricani, Ä°ran’ı, Fars Körfezi ve Umman denizi sularının güçlü ve uyanık gücü olarak tanımlarken, Fars Körfezi ülkelerinin yardımlarıyla bölgenin güvenliÄŸinin saÄŸlanabileceÄŸini söyledi.
Laricani, dün Ä°ran Ä°slam Ä°nkılabı Muhafızlar ordusunun 9. “Peygambeni A’zam” deniz tatbikatı kulisinde yaptığı açıklamada, güçlü devletlerin, filolarını arttırmanın bölgenin ÅŸartlarını deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini bilmeleri gerektiÄŸini belirterek, onlardan siyasetlerini gözden geçirmelerini istedi.
İslami İran meclis başkanı açıklamasının devamında, İran devrim muhafızları ordusunun, ülkenin milli çıkarlarını koruma ve savunma konusunda askeri teçhizat ve imkânları açısından çok iyi ve dikkat çekici konumda olduğunun da altını çizdi.
Laricani, Ä°ran’ın teknolojisinin komÅŸu ülkelerde de olabileceÄŸini ve Ä°ran’ın askeri gücü üzerinde hesap yapılması çaÄŸrısında bulundu.
İran meclis başkanı Laricani, Büyük Peygamber tatbikatının düzenlenmesinin etkilerine de işaret ederek; ülkenin bağımsızlığının ortaya koyulduğu oranda uluslar arası görüşmelerde de olumlu neticeler alınabileceğini söyledi.
Ä°ran Ä°slam Ä°nkılabı muhafızları ordusunun 9. Büyük “Peygambeni A’zam” deniz tatbikatı, Ä°ran’ın askeri gücü ve savunmasının arttırılması hedefiyle dün Ä°ran’ın güneyinde yer alan Fars Körfezi ve Hürmüz BoÄŸazı bölgesinde ”Ya Muhammed Resulullah” parolasının dillendirilmesiyle baÅŸlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.