Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 17. toplantısı bugün Tahran’da başladı

  • 20 Kasım 2015
  • 957 kez görüntülendi.
Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 17. toplantısı bugün Tahran’da başladı

Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’na üye 7 ülkenin temsilcileri ile yüksek düzeyli yetkilileri, bu kurumun 17. toplantısı için Tahran’dalar.

Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 17. toplantısı bugün Tahran’da başladı.

Bakanlar toplantısının başlamasından önce, Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 4. İcra Komitesi toplantısı Tahran’da gerçekleşecektir. İran petrol Bakanı Bijen Zengene, Bakanlar Toplantısı’nın başkanlığını yürütecek. Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 7. Olağan Toplantısı’nın başkanlığını ise Nijerya Petrol Bakanı üstlenecek.

Şuana kadar Nijerya, Cezayir, Trinidad ve Tobago, Peru, Venezuela, Libya ve Kazakistan Enerji Bakanları ile Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun birkaç İcra Heyeti Tahran’a gelmiştir.

Önümüzdeki hafta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de Tahran’a varmasıyla Tahran’da bulunan Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’na üye ülkelerinin başkan sayısının 10’a çıkması bekleniyor.

Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’na üye ülkeler, dünya doğalgazı üretiminin %42’si, dünya petrol rezervlerinin %67’si, bor hattıyla nakledilen doğalgazın %38’ini ve LNG ticaretinin %85’ini elinde bulunduruyor.

Cezayir, Bolivya, Mısır, Ekvator Gine, İran, Libya, Nijerya, Katar, Rusya, Trinidad ve Tobago, Venezuela ve BAE, Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nun 12 asıl üyesidir. Hollanda, Norveç, Umman ve Peru ise Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurumu’nda gözetçi üye konumunda sahipler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.