Doğalgaza sahip 19 ülke başkanı Tahran’da buluşuyor

  • 08 Kasım 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Doğalgaza sahip 19 ülke başkanı Tahran’da buluşuyor

İran İslam cumhuriyeti Petrol Bakanı Yardımcısı, Kasım ayının son günlerine kadar dünyanın doğalgaz rezervlerine sahip 19 ülke başkanlarının Tahran’a geleceğini bildirdi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Yardımcısı Emirhüseyin Zemaniniya dün katıldığı bir basın toplantısında, Kasım’ın son günlerinde doğalgaz sahibi ülkelerin zirve toplantısının Tahran’da düzenleneceğini duyurdu.

Doğalgaz İhracatçısı Ülkelerin 3. Zirve Toplantısının İran, Cezayir, Bolivya, Mısır, Ekvator Gine, Rusya, Libya, BAE, Nijerya, Katar, Trinidad ve Tobago ile Venezuela’nın oluşturduğu asıl üyelerle Hollanda, Norveç, Umman, Irak ve Peru’yu kapsayan gözlemci ülkelerin katılımı ile gerçekleşecektir.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin bütün ülke başkanlarına davetiye gönderdiğini kaydeden Zemaniniya, zamanlamalara göre 20 Kasım’da Doğalgaz İhracatçısı Ülkeler Kurulu Yüksek Heyeti Toplantısı’nın Tahran’da yapılacağı haberini verdi.

Bu toplantının vermek istediği mesajın ‘Doğalgaz; Sürdürülebilir Kalkınma için Seçilen Yakıt’ sloganı olduğunu belirten Zemaniniya, bu mesajın ayrıca çevre konusunda uyanık olmamız gerektiğini vurguladığını belirtti.

Doğalgaz tüketiminin diğer enerjilere göre daha çok kullanıldığına işaret eden Zemaniniya, “Doğalgaz kullanımının artmasıyla havayı kirleten yakıtlar azalarak çevre daha çok korunacak” diye konuştu.

İran’ın 33.8 trilyon metreküp doğalgaz rezerviyle dünyanın en büyük doğalgaz rezervine sahip ülke olduğunun da altını çizen Zemaniniya, “2013 yılında İran’da 167 milyar metreküp doğalgaz üretilmiştir” diye açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.