Doğu Ğuta´da sivillerin Suriye ordusunun desteği ile tahliyeleri devam ediyor

  • 29 Mart 2018
  • 1.000 kez görüntülendi.
Doğu Ğuta´da sivillerin Suriye ordusunun desteği ile tahliyeleri devam ediyor

Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın kuzey bölümünde teröristlerin yıllardır baskı, gasp ve saldırı eylemlerine maruz kalan masum sivillerin Suriye ordusunun desteği ile tahliyeleri devam ediyor.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında ordu birliklerinin sabah saatlerinde Doğu Ğuta’nın kuzey kesiminden gruplar halinde çıkan sivil vatandaşlara yardım ve destekte bulunup onları geçici ikamet merkezlerine aktardıklarını belirtti.

Kaynak vatandaşların Doğu Ğuta’da çıkmaya devam ettiklerini ifade ederken, Kızılay Örgütü ile işbirliği içinde tüm bu vatandaşların temel gereksinimlerini temin etme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Kaynak dün tahliye edilen 500’den fazla sivil vatandaşın aralarında sağlık druumu kötü olan 8 vatandaşın yer aldığını belirtirken, bu vatandaşların tedavi amacıyla ambulans araçlarıyla Şam’daki hastanelere kaldırıldıklarını söyledi.

Askeri bir kaynak dün, Şam kırsalı Doğu Ğuta’da radikal teröristlerin rehine alıp canlı kalkan olarak kullandıkları sivil vatandaşların tahliyesi için açılan insani koridorlar üzerinden şu ana dek toplam 110 binden fazla masum sivil vatandaşın tahliye edildiklerini belirtti. Kaynak tahliye edilen tüm vatandaşların geçici ikamet merkezlerine aktarılarak barınak, gıda, ve tıbbi dahil tüm temel gereksinimlerinin temin edildiğini kaydetti.

Öte yandan Şam kırsalı Doğu Ğuta’nın Cobar, Irbin, Ayn Terma ve Zemelke bölgelerinde silahlarını teslim etmeyi reddeden teröristleri aileleriyle birlikte İdlib’e aktarma çalışmaları dün de devam etti.

Askeri kaynak söz konusu bölgelerde silahlarını teslim etme ve uzlaşmayı reddeden teröristlerin tahliyesi amacıyla çok sayıda otobüsün ambulans araçlarının eşliğinde Irbin beldesine girdiklerini kaydetti.

Askeri kaynak Doğu Ğuta’nın Cobar, Ayn Terma, Zemelke ve Irbin bölgelerinde uzlaşmayı reddeden teröristleri silahlarını teslim etmeleri ardından aileleriyle birlikte İdlib’e tahliye etme çabaları kapsamında bugün aralarında 770 teröristin bulunduğu 3268 kişinin 51 otobüs ile İdlib’e gönderildiklerini belirtti.

Askeri kaynak dün Doğu Ğuta Irbin, Zemelke, Cobar ve Ayn Terma bölgelerinden aralarında 1620 teröristin bulunduğu 6749 kişiyi taşıyan 100 otobüsün İdlib’e gönderildiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.