Doğu Guta’dan 632 terörist daha ayrıldı

  • 25 Mart 2018
  • 1.201 kez görüntülendi.
Doğu Guta’dan 632 terörist daha ayrıldı

Suriye’nin Doğu Guta bölgesinden son olarak 632 terörist daha otobüslerle ayrıldı.

İRNA’nın haberine göre, 10 otobüsle Doğu Guta’dan ayrılan teröristler İdlib’e doğru gitti. Bu arada alınan haberlere göre, teröristlerden kentten ayrılışı bugün de devam edecek.

Suriye devleti ve Rusya arasında varılan anlaşmaya göre, silahlarını teslim eden teröristlere kentten ayrılmalarına izin verildi.

Teröristlerin Doğu Guta’dan ayrılmaları perşembe günü başlamıştı.

Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi başkanı Yuriy Yevtuşenko, Doğu Guta’dan son iki günde 4 bin 900’den fazla Ahrar’üş Şam üyesinin aileleriyle birlikte çıkarak İdlib’teki çatışmasızlık bölgesine ulaştırıldığını belirtti.

Rus merkezinin, Suriye hükümetinin desteğiyle Ahrar’üş Şam militanları ile ailelerinin Hareste’den çıkarılması yönünde eşsiz operasyon gerçekleştirdiğini söyleyen Yevtuşenko, “Bölgeyi 4979 militan ile aile üyeleri çıktı. Hepsi, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki Kal’at el-Mudik yerleşimine ulaştırıldı” dedi.

Bu arada Suriye ordusunun  Doğu Guta’nın büyük bir bölümünü radikal teröristlerden kurtarmaları ardından bu bölgelerde muhtelif hizmet kurumlarını onarma ve yeniden hizmete açıp normal yaşamı sağlama amaçlı yoğun çabalar başlatıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.