Doğu Ğuta’dan Çıkan Vatandaşlar Teröristlerin Yalanlarını Deşifre Etti

  • 16 Mart 2018
  • 1.536 kez görüntülendi.
Doğu Ğuta’dan Çıkan Vatandaşlar Teröristlerin Yalanlarını Deşifre Etti

Şam kırsalı Doğu Ğuta’dan Suriye ordu birliklerinin yardım ve desteği ile tahliye edilen masum sivil vatandaşlar yıllardır radikal teröristlerin kendilerine yaşattıkları cehennemi anlattı.

Terör mağduru sivil vatandaşlar Ceyşul İslam, Feylak el Rahmen ve Nusra Cephesinin yıllardır mallarını, ırzlarını ve onurlarını gasp ettiğini ifade ettiler. Teröristlerin çocukları okulsuz sivilleri de aç susuz bıraktıklarını ifade eden sivil vatandaşlar, işverenleri yabancı güçlerle insani durumları kötüleştirmek ve bu durumların insani ticaretini yapmak için masum sivillere her türlü insanlık dışı vahşeti uyguladıklarını kaydetti.

Kadınlardan teröristlerin sadece Doğu Ğuta’dan çıkmak istemesi nedeniyle kocasına ateş açıp öldürdüklerini ve çocuklarını yetim bıraktıklarını ifade ederken gözyaşlarını tutamadı.

Gençler ise kendilerini silah zoruyla saflarına katmaya çalıştıklarına dikkat çekerken, Doğu Ğuta’da radikal teröristler ve işverenlerinin insanlığın yüz karası bir cehennem yaşattıklarını belirtti.

Doğu Ğuta’dan çıkmalarını engellemek için kendilerini korkuttuklarını ve Suriye ordusunun kendilerini öldüreceği iddiaları yaydıklarını ifade eden sivil vatandaşlar, cehennem azabına dayanamayan vatandaşların çıkmaya ısrar etmeleriyle onlara ateş açtıklarını belirtti. Vatandaşlar Doğu Ğuta’nın birçok beldesinde halk kitlelerinin canları pahasına teröristlere karşı gösteriler düzenlediklerini ifade ederlerken, teröristlerin göstericilere de ateş açıp birçok kişiyi katlettiklerini kaydetti.

Vatandaşlar çıkmaları ardından adeta cehennemden kurtulduklarını hissettiklerini, Suriye ordusunun sıcak bir şekilde onları karşılayıp muhtelif tür gereksinimlerini karşıladıklarını belirtti.

Vatandaşlar Doğu Ğuta’da daha önce terör saflarında yer alan birçok kişinin de silahlarıyla birlikte ordu birliklerine teslim olmaları ardından genel aftan faydalanıp normal yaşamına döndüklerine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.