Doğu Halep halkı kendi evlerine dönmeye davet edildi

  • 04 Aralık 2016
  • 1.155 kez görüntülendi.
Doğu Halep halkı kendi evlerine dönmeye davet edildi

Suriye ordusu, kuzey doğu Halep bölgesini tamamen terör örgütlerinden temizledikten sonra bölge hlalkından güven içinde kendi evlerine dönebileceklerini bildirdi.

SANA’nın bildirdiÄŸine göre, Suriye Ordusu Genel Komutanlığı; ordu birliklerinin Halep Kentinin kuzeydoÄŸu semtlerinin güvenliÄŸini temin etmeleri ve devlet kurumlarının sabote edilen altyapı ve hizmet kurumlarını onarma çalışmalarına baÅŸlamaları ardından bu semtlerde ikamet eden tüm vatandaÅŸları evlerine dönmelerine davet etti.

Genel komutanlık yayınladığı bültende; ilgili tüm kurum ve birimlerin bu semtlerde sabote edilen altyapı ve hizmet kurumlarının onarılması için seferber olduklarına dikkat çekti.

Ordu birliklerimiz Halep’in doğusunda birçok bölgeyi terörden temizleyip ahalisinin güvenliğini temin etmeleri ardından çok sayıda aile bu bölgelerde bulunan evlerine döndü.

Haber ajansları geçtiğimiz Cumartesi gününden şimdiye kadar 250 bin kişilik kuzey doğu Halep bölgesi ahalisinden 50 bin kişinin kendi evlerine döndüklerini bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.