Donald Trump’ın damadından Bahreyn’de oturumun başarısızlığına dair itiraf

  • 08 Temmuz 2019
  • 1.379 kez görüntülendi.
Donald Trump’ın damadından Bahreyn’de oturumun başarısızlığına dair itiraf

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Filistinlilere karşı Bahreyn’deki çalıştayın, Filistin milleti tarafından yenilgiye uğrattıklarını söyledi.

İRNA ajansına göre, Kushner, dün gece yaptığı açıklamada, Filistinli gruplar ve yetkililerin bu oturuma katılanlara yönelik baskılarının, oturumun yenilgiye uğramasına neden olduğunu söyledi.

24-25 haziran tarihlerinde Menama’da düzenlenen Yüzyılın Anlaşma kapsamındaki çalıştay bölge ve dünyada büyük tepki toplamıştı.

Başta Filistinli gruplar olmak üzere İslam ülkeleri ve diğer ülkeler, uluslararası kuruluşlar, bu çalıştayı boykot etmişlerdi.

Öte yandan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve ulusal ilişkiler sorumlusu Hüsam Bedran, Yüzyılın Anlaşması planının Filistin halkının, ümmetin ve dünyanın özgür insanlarının iradesi karşısında başarısız olacağını söyledi.

Bedran, dün (7 Temmuz Pazar) Beyrut’ta toplanan 2’nci Arap Halk Buluşması’nda Filistinli Güçler İttifakı adına yaptığı konuşmada, Yüzyılın Anlaşması planını ve benzerlerini boşa çıkarmanın ilk yolunun milli birliği sağlamak ve direniş etrafında kenetlenmek olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.