Duha, BAE aleyhinde dava açtı

  • 16 Eylül 2018
  • 1.185 kez görüntülendi.
Duha, BAE aleyhinde dava açtı

Katar Başsavcılığı, bu ülke haber ajansının hacklenme olayı ile ilgili Uluslararası Adalet Divanı nezdinde BAE aleyhinde dava açtı.

İSNA’nın haberine göre, Katar Başsavcısı “Ali Bin Fatis el Meri” yaptığı açıklamada, BAE ve Suudi Arabistan’ın Katar haber ajansının hacklenme olayına karıştığının delillerle kanıtlanmasının ardından bu davanın açıldığını duyurdu.

Katar Başsavcısı daha önce “Al Jazeera” televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Katar’a abluka uygulayan ülkelerin kilit bakanlıklarından birinin mayıs 2018’te Katar haber ajansına saldırıya karıştığını duyurmuştu.

Söz konusu yetkili, Katar’a abluka uygulayan 4 Arap ülkesi tarafından ilan edilen terör listeleri hakkında ise, küresel ofisler tarafından yoğun şekilde yürütülen soruşturmanın ardından onların terörizm ile hiçbir bağlantısının olmadığının ortaya çıktığını vurguladı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır 5 haziran 2017’de Katar’ı terörizmi desteklemekle suçlayarak, bu ülke ile ilişkilerini keserek, Katar ile kara, deniz ve hava ortak sınırlarını da kapattılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.