Dün akşam Cenin ve Kudüs’te Filistinli gençler ile Siyonist askerler arasında şiddetli çalışmalar yaşandı

  • 03 Kasım 2015
  • 871 kez görüntülendi.
Dün akşam Cenin ve Kudüs’te Filistinli gençler ile Siyonist askerler arasında şiddetli çalışmalar yaşandı

Cenin’e bağlı Es-Seyle El-Harisiyye beldesi girişi ve Zebuba köyü girişinde dün akşam (2 Kasım Pazartesi) geç saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklar, Es-Seyle El-Harisiyye beldesi girişi ve Zebuba köyü girişinde Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazı soluyan onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirdi.

İşgal güçleri Cenin’in güneyindeki Kubatya beldesine de baskın düzenledi ve Nezzal Mahallesi’nde askeri araçlarla devriye gezdi. Cenin’in beldelerinin ve köylerinin çevresinde işgal güçleri devriyelerinin yoğun bir şekilde dolaştıkları kaydedildi.

Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bulunan Kudüs Üniversitesi çevresinde dün ikindi saatlerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında patlak veren çatışmalarda da çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Kızılayı, işgal güçlerinin üniversitenin çevresinde ve içinde attığı plastik mermilerle 21 gencin yaralandığını açıkladı. İşgal güçlerinin çok sayıda attığı ses bombaları ve göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle de yaklaşık 40 kişinin boğulma tehlikesi atlattığı bildirildi.

Filistinli gençleri Ebu Dis beldesindeki güvenlik duvarı yakınlarında otomobil lastikleri yaktıkları ve işgal askerlerini taş yağmuruna tuttukları ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.