Dünya, ABD ve İsrail rejiminin cinayetlerini protesto ediyor

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.117 kez görüntülendi.
Dünya, ABD ve İsrail rejiminin cinayetlerini protesto ediyor

İşgal rejimi İsrail’in yüzlerce masum Filistinli’nin kanını akıtması ve ABD’nin büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs-i Şerif’e tanıması muhtelif ülkeler, örgütler, teşkilatlar, birlikler ve STK’lar tarafından kınandı.

ABD’nin 14 Mayıs’ta büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıdığı gün Gazze sınırlarında Siyonist rejimin barışçıl gösterilere katılanlara vahşice düzenlediği saldırılar sonucu 63’ten fazla Filistinli şehit olurken yaklaşık 3 bin Filistinli de yaralandı. Şehit olan ve yaralananlar arasında çok sayıda çocuk ve kadın da var.

Dün Batı Yaka’da Filistin topraklarının işgal edilişinin 70. yıldönümü dolaysıyla protesto eylemi düzenleyen Filistinliler’e de işgal askerlerinin düzenlediği saldırılarda en az 149 Filistinli yaralandı.

İşgal rejiminin işlediği bu cinayetler birçok ülke tarafından kınandı.

Bugün başkent Tahran’da ABD’nin eski casusluk yuvası önünde İranlı öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla ABD ve Siyonist rejim karşıtı protesto eylemi düzenlendi.

Filistin halkının direnişini destekleyen İranlı eylemciler, ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto ettiler.

Muhtelif halk kesimleri ve öğrencilerin katıldığı eylemde gasıp Siyonist rejimin Filistinliler’i vahşice ve acımasızca katliam edilmesini kınadılar.

Öğrenciler, “kahrolsun Amerika” ve “kahrolsun İsrail” yazılı pankartlar taşıdılar.

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM Temsilciliği de yaptığı açıklamada; ABD’nin BM Temsilcisi’nin İran aleyhindeki sözlerine tepki göstererek, ABD ve İsrail rejiminin uluslararası kuralların açık ihlalini ortaklaşa kutladıklarını belirtti.

İran’ın BM Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, çocuklar ve kadınlar dahil binlerce Filistinli’nin barışçıl gösterilerde katledilmesi ve yararlanması için dünya matem tutup göz yaşı döker ve BM Güvenlik Konseyi, bu korkunç cinayetleri ele almak için acil olarak toplanırken, ABD’nin Daimi Temsilcisi’nin bir kez daha İran hakkında konuşarak, İsrail rejiminin korkunç cinayetlerine hiç değinmediği ifade edildi.

Asya, Afrika, Avrupa, Amerika kıtalarındaki muhtelif ülkeler tarafından yapılan açıklamalarda ABD’nin büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve aynı günde işgal rejiminin yüzlerce Filistinli’nin kanını akıtması telin edildi.

İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan gibi İslam dünyası ülkeleri Siyonist rejim ve ABD’nin ortaklaşa işledikleri cinayetleri sert şekilde kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.