Dünya Çocuklar Günü ve Filistinli Çocukların Katliamının Sürdürülmesinden Duyulan Endişe

  • 21 Kasım 2018
  • 1.276 kez görüntülendi.
Dünya Çocuklar Günü ve Filistinli Çocukların Katliamının Sürdürülmesinden Duyulan Endişe

Çocuklar Hakkını Savunan Uluslararası Hareketin Filistin kolu Pazartesi günü yayımladığı raporda bu yılın başından bu yana işgalci Siyonist Rejimi güçlerinin Batı Şeria’da ve Gazze Şeridi’nde 52 Filistinli çocuğu şehit ettiğini bildirdi.

Bu kaynağa göre 2000 yılından beri 2070 Filistinli çocuk Siyonist ordusu, güvenlik güçleri ve yerleşimciler tarafından şehit edilmiştir. Filistinli Esirler Kulübü’nün raporuna göre halihazırda 350’ye yakın Filistinli çocuk Siyonist Rejim hapishanelerinde tutsaktırlar.

20 Kasım dünyada uluslararası çocuk hakları günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın dört bir yanında bugünün kutlanması öyle bir zamanda gerçekleşiyor ki Siyonist Rejim ırkçılık, ayrımcılık ve uluslararası kurallara ve yasalara uymama siyaseti çerçevesinde Filistinli çocuklara karşı şiddet sergileyerek geniş çaplı bir cinayet yapmaktadır.

Siyonist rejim askerleri ve subaylarının Filistinli çocuklara karşı sergiledikleri bu baskıcı davranışlar Cenevre dörtlü konvansiyonlarına aykırıdır. Bu konvansiyonlarda işgal altındaki insanların hukukuna ve özellikle de çocukların hukukuna saygı duyulması gerektiğine vurgu yapılmıştır. Halbuki Siyonist Rejiminin Filistin topraklarına acımasız saldırıları sonucunda gerçekleşen cinayetlerin kurbanlarının büyük bir bölümünü çocuklar oluşturuyor. Buna rağmen sözde insan hakları savunucusu Batılı devletler bu Rejimin yaptığı cinayetler karşısında sessiz kalmayı tercih etmiş ve hiçbir şey yaşanmamış gibi bir tavır sergilemektedirler. Halbuki Siyonist Rejimin Filistin halkına ve özellikle de çocuklar aleyhindeki acımasız ve şiddet dolu girişimleri insanlığa karşı bir cinayet ve soykırımının açık bir örneğidir.

Kuşkusuz Siyonistlerin Filistin’deki devamlı cinayetleri Amerika ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın destekleri sayesinde gerçekleşmektedir. Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın Siyonist Rejimi Çocuk Katili Rejimleri Listesine almaması gibi tavırları bu Rejimin her türlü sorgulanmadan ve hesap vermekten kaygısız bir şekilde Filistinli çocuklar aleyhindeki cinayetlerine devam etmesine yol açmıştır.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın pasif siyasetlerinden dolayı, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF gibi çocuk hakları alanında faaliyet gösteren kurumlar da Siyonist Rejimin Filistinlilere karşı cinayetlerine bir önlem alamamalarına ve strateji üretememelerine yol açmıştır. Bu pasif siyasetler neticesinde Siyonist Rejim günden güne daha da küstahlaşıp cinayetlerinin sayısını artırmaktadır.

Siyonist Rejim Bakanı’nın son zamanlarda Filistinli çocukların katliamının özellikle Gazze Şeridi’nde hızlandırılması ve şiddetlendirilmesine dair küstahça talebi katil Siyonist Rejimin şiddet yanlısı gerçek mahiyetini daha açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. Bu doğrultuda Siyonist Rejim Eğitim Bakanı, kabine toplantısında yaptığı konuşmada Gazze Şeridi’nde ateşli balonlar ve uçurtmaları Siyonist Yerleşimlerine gönderen çocukların Siyonist Rejim İHA’ları ve savaş uçakları ile doğrudan hedef alınmalarını istedi. Bu da Siyonist rejim İsrail’in gerçekten cinayet ve vahşiliğinin had safhaya ulaştığını gösteriyor.

Tüm bunlara rağmen Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın Siyonist Rejim karşısındaki pasifliği de kamuoyunun Siyonist Rejim cinayetlerin karşısında umursamaz ve ilgisiz bir tavır sergilemesine neden olmamıştır. Bu yüzden Filistinli çocukların özellikle Gazze’deki 22 Günlük Savaşta katledilmesinden ötürü cinayetkar Siyonist Rejime farklı medyalarda “çocuk katili” lakabı takıldı. Böylece Dünya kamuoyunun insanlığa karşı olan rejimden duyulan nefret açıkça ortaya koyulmuş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.