Dünya Direnişçi Âlimleri Birliği, Birçok Alimin Katılımıyla Beyrut’ta Düzenlendi

  • 31 Mayıs 2015
  • 932 kez görüntülendi.
Dünya Direnişçi Âlimleri Birliği, Birçok Alimin Katılımıyla Beyrut’ta Düzenlendi

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı genel sekreterinin katılımıyla Dünya Direnişçi Âlimleri Birliği Konferansı Beyrut’ta düzenlendi.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı genel sekreteri Hüccetü’l İslam ve’l Müslimin Ahtari’nin de katıldığı Dünya Direnişçi Âlimleri Birliği Konferansı Beyrut’ta düzenlendi.

Konferansın açılışında kısa bir selamlama ve hoş geldiniz konuşması yapan Lübnan’ın önde gelen Sünni âlimlerinden Şeyh Mahir, ‘İslam âlimlerinin sorumlulukları çok ağırdır’ dedi.

“Bugün düşmanın bazı komploları karşısında Müslümanların hak ettiği başarıyı elde edememesinin sebebi, İslam’ın öğretilerine ve ilahi emirlere tam anlamıyla teslim olmamaktır. Cihat, İslam’da yüce bir değere sahiptir. Bu nedenle başının İsrail’in çektiği İslam düşmanları karşısında mücadele etmek gerekir. Hz. Musa’nın dinini tahrif eden ve insani değerleri ayaklar altına alan İsrail’dir.”

Konferansa İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu adına katılan kurumun Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki ise ‘Bizler Allah’a ve müminlere karşı verilmiş bir sözün muhatabıyız’ dedi. Ayetullah Eraki konuşmasının devamında;

“Allah’a ve müminlere vermiş olduğumuz söz, İslami zaferin anahtarıdır. Sözümüz, Allah’a ve Peygambere itaat etmektir. Bu söze amel etmek insanın Allah’a olan imanının bir göstergesidir. Ve bu söze sadık kalmak nihai galibiyetin şartıdır.

Bugün İslam düşmanlarının Müslümanları ve İslam dinini zayıflatarak yok etme planı karşısında her Müslüman verdiği bu söze amel etmeli ve İslami bir vahdet sağlanmalıdır. Bu konuda geçmiş tecrübelerimizden yararlanmak gerekir. Bugün, Direniş Cephesi her zamankinden daha güçlüdür. Bu gücün kaynağı İslam aleyhine aleni bir savaş başlatan İsrail ve kuklalarının karşısında dik bir duruş sergileyen âlimler, Hizbullah üyeleri ve halktır. Ortadoğu’yu kaosa sürüklemenin peşinde olan İsrail karşısında direnmek her Müslüman’ın vazifesidir” ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ın savaş seçeneği İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney’in yol göstericiliğinin ve merhum İmam Humeyni’nin izlediği metodun bizlere bir hediyesidir.

Dünya Direnişçi Âlimleri Birliği Konferansı’nda konuşan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ‘İsrail rejimi sadece bölgeyi değil tüm dünyayı tehdit eden büyük bir tehlikedir’ ifadelerini kullandı.

Şeyh Naim Kasım, sözlerine şöyle devam etti:

“Hizbullah, belirli bir süreliğine faaliyet göstermek için kurulmuş geçici bir yapılanma değildir. Aksine işgal rejimi tamamıyla yok oluncaya kadar biz var olmaya devam edeceğiz. Önümüzde uzun ve engebeli bir yol var. Bu nedenle Ameri ve İsrail’den siyasi baskı görmemiz ya da medyanın karalama kampanyalarına maruz kalmamız normaldir.

Kalamun zaferi, aşırıcı terör örgütlerinin Suriye ve Lübnan topraklarının kendilerine devlet kurma hayalini suya düşürmüştür. Eğer Hizbullah’ın İsrail karşısında mücadelesi olmasaydı, kim İsrail’in kirli postallarını Lübnan topraklarından uzaklaştıracaktı? Kim Filistin, Irak, Suriye, Yemen vb. ülkeleri savunacaktı? Eğer Hizbullah’ın direnişi olmasaydı bugün Ortadoğu’nun durumu bundan daha vahim olurdu.

Maalesef Hizbullah’ın önünü almak için çok çaba sarf ediyorlar. Ama Allah’ın izniyle bu nurani hareket, tüm özgür ve inkılabi ruhların desteğiyle hem bölgede hem de dünyada varlığını korumayı sürdürecektir. Aşırıcı terör örgütleri İsrail’den bağımsız bir oluşum değil. Aksine İsrail’in kirli planlarının bir parçasıdır. Bu nedenle İsrail’le savaştığımız gibi bu terör gruplarıyla da mücadele ediyoruz.

İslam âlimlerinin halkın bilinçlenmesinde Gönüllü Halk Birlikleri’nin doğru şekilde mücadele etmesinde önemli payı vardır.

Hizbullah’ın savaş seçeneği İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney’in yol göstericiliğinin ve merhum İmam Humeyni’nin izlediği metodun bizlere bir hediyesidir. Bize ihtiyaç duyulan her yerde, hak ve adaletin sesinin yükseldiği her toprakta hazır olacağız, hak ve adaleti korumaya devam edeceğiz. Biz, Birleşmiş Milletlere, bazı Arap ülkelerinin maddi desteğine, siyasi manevralarına güvenmiyoruz. Biz önce Allah’a sonra silahlı askeri birliklerimize güveniyoruz.”

İran’ın zorluklarda mazlum halkı yalnız bırakmadığına işaret eden Suriye Müftüsü Şeyh Ahmed Bedreddin Hassun, İran’ın her zaman İslam dünyasının haklı olaylarını desteklemede istikrarlı olduğunu ve diğer ülkeler için en iyi örnek olduğunu belirtti.

Beyrut’ta düzenlenen direniş alimleri uluslararası birliği toplantısında konuşan Hassun “İran, kıblesini şahın ve İngiltere’nin elinden alarak el Aksa ve el Haram camiine yönelttiğinde İran’a yönelik savaşların nasıl çıkartıldığını ve uzun yıllarca milyarlarca doların harcandığını gördük.” dedi.

Suriye Müftüsü şunları söyledi: “İran’ın tek günahı!, Siyonist rejimin Tahran Büyükelçiliğini kapatmak ve binayı Filistin halkına teslim etmekti.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.