Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Hindistanlı Seçkin Âlimin Vefatı Dolayısıyla Bildiri Yayınladı

  • 03 Ağustos 2016
  • 906 kez görüntülendi.
Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Hindistanlı Seçkin Âlimin Vefatı Dolayısıyla Bildiri Yayınladı

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bir bildiri yayınlayarak “İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumu”nun kurucusu Hindistanlı seçkin âlim “Şeyh Muhammed Hüseyin Zakiri Kargili”nin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bu bildirinin bir bölümünde şunlar denilmiştir: “O, İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumunu kurarak o büyük şahsiyetin düşüncelerini, manevi tarikini ve siyasi yöntemini anlatarak yaydı ve bölge halkını İslam İnkılabının değerleri ile aşina etti.”

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının bildirisinin tam metni:

Bismihi Teâla

انا لله و انا الیه راجعوون

مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا

Ahzab Suresi/23

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı genel kurul üyesi ve “İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumu”nun kurucusu mücahit âlim Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Şeyh Muhammed Hüseyin Zakiri Kargili’nin Keşmir’in Kargil şehrindeki vefatı acı ve üzüntüye neden olmuştur.

Bu zahit ve cesur âlimin ilmi ve kültürel hizmetleri ki kalpten ihlaslıydı ve saf Muhammedi (s.a.a) İslam’a, İslam İnkılabı ve onun kurucusu İmam Humeyni (r.a) ve onun salih halefi Veliyy-i Emr-i Müslimin Ayetullah Uzma Hamanei’ye gerçekten gönül vermişti, mutlaka kalıcı ve ebedi olacaktır.

O, İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumunu kurarak o büyük şahsiyetin düşüncelerini, manevi tarikini ve siyasi yöntemini anlatarak yaydı ve bölge halkını İslam İnkılabının değerleri ile aşina etti ve bu yolda yanında yer alan bir grup âlimle birlikte hiçbir telaştan kaçınmadı ve ömrünün sonuna kadar fedakârlıklarına devam etti.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, bu yorulmaz mücahidin kaybını İnkılabın Büyük Rehberine, değerli âlimlere, Ledak ve Kargil’in mümin ve inkılapçı halkına, Kanun Koyucular Meclisinin bölge vekillerine, onun kurumdaki arkadaşlarına ve özellikle saygıdeğer ailesine başsağlığı diliyor ve Yüce Allah’tan o merhum için bağışlanma ve yakınları için güzel sabır diliyoruz.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı

24 Şevval 1437

Hatırlatmak gerekirse “İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumu”nun kurucusu Hindistanlı seçkin Şii âlim “Şeyh Muhammed Hüseyin Zakiri Kargili” Hindistan’ın Kargil şehrinde geçen hafta Perşembe günü vefat etti.

İmam Humeyni’yi (r.a) Anma Kurumu, Kargil şehrinde kurulan dini-sosyal bir kurum sayılmaktadır. Bu kurum 1979 yılında bir grup gönüllü Hindistanlı genç tarafından Şeyh Muhammed Hüseyin Zakiri Kargili önderliğinde kurulmuştur.

Bu dini-sosyal kurum, İran İslam İnkılabının 1979 yılında zafere ulaşmasından sonra İmam Humeyni’nin düşüncelerinin, manevi tarikinin ve siyasi yöntemlerinin tanıtımı ve bölge halkının İslam İnkılabının değerleriyle aşina olması için kurulmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.