Dünya Hizbullah’ın Başarılarına Şahit Oldu

  • 30 Temmuz 2018
  • 1.484 kez görüntülendi.
Dünya Hizbullah’ın Başarılarına Şahit Oldu

Hizbullah merkez komisyonu üyesi, bütün dünyanın Hizbullah’ın bölge denkleminde ve Suriye’de elde edilen başarılardaki temel rolüne şahit olduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Meysel Cebel ilçesinde yapılan programda yaptığı konuşmada; bütün dünyanın Hizbullah’ın bölge denkleminde ve Suriye’de elde edilen başarılardaki temel rolüne şahit olduğunu belirtti.

Kavuk; “Lübnan, Suriye’de tekfirci terörizm planının başarısızlığa uğramasından fayda sağlayan ilk ülkedir. Suriye’nin güneyindeki kapsamlı başarılardan ilk olarak Lübnan yararlandı çünkü tekfirci güçlerin Lübnan sınırlarına yönelik askeri tehdidi tamamen sona erdi.” dedi.

Hizbullah merkez komisyonu üyesi; Lübnan tekfirci teröristlerin yenilgisinden mültecileri evlerine dönmeye teşvik etme yönünde de yararlandı ve yine tekfirci teröristlerin yenilgisi Lübnan’ın Ürdün, Irak ve Fars Körfezi ülkelerine ticaret yapabilmesinin yolunu da açmış oldu. Bu başarılar, geleceğin temini olması ve bölge denklemini sağlaması bakımından, hem siyasi hem askeri bir başarıdır, sonuçta yenilmiş taraf olan Amerika, İsrail ve Arabistan’ın bizim başarımızı kabul etmekten başka çareleri kalmadı, ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.