Dünya İslami Uyanış Kurultayı: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi zilletten başka sonuç vermez

  • 17 Eylül 2020
  • 368 kez görüntülendi.
Dünya İslami Uyanış Kurultayı: Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi zilletten başka sonuç vermez

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Yüksek Şurası Danışma oturumunda yayınlanan bildiride, ırkçı İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesinin, zilletten başka bir sonucunun olmadığına yer verildi.

Ä°slam dünyasının çeÅŸitli ülkelerinden 50’den fazla düşünür, alim ve tanınmış çehrelerin katıldığı oturum video konferansı ÅŸeklinde düzenlendi.

Oturum sonunda yayınlanan bildiride, terör rejimi ile uzun süren müzakerelerin, bu rejime tavizler ve imtiyazlar verdiği, siyonist sitelerin yapılmasına neden olduğu ama Filistin halkına hiç bir faydasının olmadığına yer verildi.

Bildiride, terör rejimi tarafından  soykırıma tabi tutulan, toprakları ve  evleri işgal ve tahrip edilen Filistin halkı için  direnişten başka bir yolun kalmadığına vurgu yapıldı.

Terör rejimi Ä°srail’in Bahreyn ve BAE arasında iliÅŸkilerin normalleÅŸmesi anlaÅŸmasının kınandığı bildiride, korsan ve iÅŸgalci rejimin hamisi Amerika’nın bazı Arap rejimlerine ve  kukla yöneticilerine baskılar yaparak, sözde ‘Yüzyılın AnlaÅŸması’nı uygulamaya çalıştığına dikkat çekildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.