Dünya Kızılhaç Örgütü’nden Yemen’deki insani facia konusunda uyarı

  • 01 Mayıs 2015
  • 967 kez görüntülendi.
Dünya Kızılhaç Örgütü’nden Yemen’deki insani facia konusunda uyarı

Dünya Kızılhaç örgütünün Yemen başkenti San’adaki uluslar arası komitesi sözcüsü, Yemendeki insani durumun korkunç boyutta olduğunu vurguladı.
Dünya Kızılhaç örgütünün Yemenin başkenti San’adaki uluslar arası komitesi sözcüsü Mary Keller Feghali Perşembe günü Lübnan Elmeyadin haber kanalına verdiği demeçte, Yemendeki insani şartların facia ve korkunç boyutta olduğunu, ilaç ve yakıt sıkıntısının ülkedeki hastanelerin ve ambulansların istenilen hizmetleri sunamamalarına neden olduğunu dile getirdi.
Dünya Kızılhaç örgütünün Yemenin başkenti San’adaki uluslar arası komitesi sözcüsü sözlerinin devamında, Yemen halkının aşırı derecede gıda ve ilaç sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu çünkü Yemenin ihtiyaç duyduğu gıda maddelerinin yüzde 90’ını başka ülkelerden ithal ettiğini ve ülkenin ciddi su sıkıntısı ile karşılaştığını belirtti.
Mary Keller Feghali, Yemenin çeşitli bölgelerinde çatışmaların sürmesi ve dünya Kızılhaç örgütünün Ma’reb ve Aden gibi illere ulaşamaması bu uluslar arası örgütün faaliyetlerini ciddi boyutta engellediğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.