Dünya Liderlerini İran’a Karşı Kışkırtamayan ABD, Varşova’da Yapılacak Oturum Konusunda Geri Adım Attı

  • 26 Ocak 2019
  • 1.901 kez görüntülendi.
Dünya Liderlerini İran’a Karşı Kışkırtamayan ABD, Varşova’da Yapılacak Oturum Konusunda Geri Adım Attı

Amerikan dışişleri bakanlığı Varşova’da yapılması planlanan İran karşıtı oturum konusunda önceki tutumundan geri adım atarak, İran ismine değinmeksizin, Polonya oturumu konularını ilan etti.

Fars haber ajansına göre, ABD yayınladığı bildiriyle, Polonya oturumun ‘Ortadoğu’da güvenlik ve barışın geleceği’ başlığıyla bölgesel buhranların ve bunun bölgede siviller üzerinde etkisinin ele alınacağını bildirirken, füze kalkınması ve yayılmasının yasaklanması, siber güvenlik, enerji alanında yeni tehditler ve radikalizmle mücadele konularının oturumda gündeme geleceğini bildirdi.

Daha önce Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, İran’ın bölgenin sebatındaki rolünün ve İran’la ilgili boş iddialarını, Varşova oturumunun asıl konusu olacağını bildirmiş ve Rusya dışişleri bakanı, AB dış siyaset sorumlusu Mogherini gibi isimler sözkonusu oturuma katılmayacaklarını ilan etmişlerdi.

Uzmanlar, daha önceki açıklamalarda oturumun İran’la ilgili olacağının açıklanmasından ve de bu oturuma katılacakların düşük düzeyde olmasından dolayı ABD dışişleri bakanının şimdi İran ismini almaksızın diğer konuların görüşüleceğini bildirmesinin ABD’nin geri adımı olarak değerlendiriyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.