Dünya müslümanlarının ve mustazaflarının Rehberi Ayetullah İmam Ali Hamaney, konferansa katılan alimlere hitap etti

  • 25 Kasım 2014
  • 1.012 kez görüntülendi.
Dünya müslümanlarının ve mustazaflarının Rehberi Ayetullah İmam Ali Hamaney, konferansa katılan alimlere hitap etti

Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, ABD ve sömürgeci Avrupa ülkelerinin Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin nükleer mesele konusunda pes ettirme çalışmalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün Tahran’da “Ä°slam alimleri açısından tekfirci ve radikal grupların tehlikesi” konulu uluslararası konferansa katılan din adamları, düşünürler ve konukları kabul ettiÄŸi görüşmede, Ä°ran ile 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelere temas ederek, nükleer meselede, ABD ve sömürgeci Avrupa ülkelerinin bir araya gelerek, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’ni diz çöktürmeye çalıştıklarını, ancak bunu yapamadıklarını ve bundan sonra da yapamayacaklarını kaydetti.

Müstekbirlerin Ä°slam dünyasını hedef almak için son yıllarda tekfirci akımını ihya ettiÄŸini hatırlatan Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi, habis tekfirci akımının yaptıklarının, Siyonist rejim baÅŸta olmak üzere sömürgeci devletlerin Filistin davası ve Mescid-i Aksa’yı unutturma amaçları çerçevesinde olduÄŸunu beyan etti.

Ayetullah Hamanei, tekfirciliğin kökünü kazımak için kapsamlı, mantıklı ve bilimsel bir hareketin başlatılması, müstekbirlerin bu akımı ihya etme politikalarının rolünü ifşa etmek ve Filistin meselesi konusunda, toplu talep ve ciddi çabada bulunmanın, günümüz dünyasında İslam din adamlarının en önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

ABD ve bölgesel müttefiklerinin hedeflerinin, tekfirci grupların eliyle Ä°slam’ın simasıyı zedelemek ve Ä°slam ülkelerinin deÄŸerli alt yapsını yıkmak ve Ä°slami uyanış hareketini saptırmak olduÄŸunu ifade eden Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, tekfirci akımın, mücadelede ön cepheyi, iÅŸgal topraklarından Irak ve Suriye sokaklarını taşıdığını belirtti.

ABD nakliye uçaklarının Irak’ta sık sık terör örgütü IŞİD grubuna silah ve askeri malzeme attığına deÄŸinen Ayetullah Hamanei, ABD’lilerin görünüşte, IŞİD karşıtı koalisyon kurduklarını ileri sürdüklerini, ancak bunun sırf yalandan ibaret olduÄŸunu, koalisyonun asıl amacının Müslümanlar arasında savaÅŸ ve çatışma çıkarmak olduÄŸunu, elbette, bu hedeflerini ulaÅŸamayacaklarını beyan etti.

Kudüs’ü iÅŸgal eden Siyonist rejim kabinesinin Filistin’i SiyonistleÅŸtirme kararına da iÅŸaret eden Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi, Ä°srail’in Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ele geçirmeye ve Filistinlileri daha da zayıflatmaya çalıştığını ifade ederek, bütün Ä°slam milletleri ve din adamlarının kendi devletlerinden Filistin meselesinin takipçisi olmalarını istemeleri gerektiÄŸini kaydetti.

Ä°ran halkının Filistin halkına desteÄŸinin devam edeceÄŸine vurgu yapan Ayetullah Hamanei, Ä°sam Cumhuriyeti’nin Lübnan’da Åžia olan Hizbullah’a destek verdiÄŸi gibi, Filistin’de HAMAS ve Ä°slami Cihat gibi Ehl-i Sünnet gruplarını himaye ettiÄŸinin altını çizdi.

Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamani, Ä°slam din adamları ve düşünürlerine hitaben yaptığı konuÅŸmada, Filistin halkına yardımlarından bir örneÄŸinin Ä°ran’ın Gazze’deki Filistinlileri verdiÄŸi destek olduÄŸunu hatırlattı ve Batı Yaka’nın da silahlanması ve nefs-i müdafa için hazır olması gerektiÄŸini, bu iÅŸin kesinlikle gerçekleÅŸeceÄŸini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.