Dünya Mustazaflarının Rehberi, hac yetkililerini kabul etti

  • 22 Ağustos 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Dünya Mustazaflarının Rehberi, hac yetkililerini kabul etti

Dünya Mustazaflarının Rehberi Ayetullah Hamanei, haccı “İslam’ın devamlılığı”nın güvencesi ve İslam ümmetinin “birlik ve azamet” simgesi olarak niteledi.
Dünya Mustazaflarının Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün hac ve kutsal ziyaretler yetkilileri ve görevlilerini kabul ettiği görüşmede, büyük hac farizasının bireysel ve toplumsal ebadının birlikte dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, İran halkının vahdet sağlayıcı tecrübeleri ve deneyimlerinin büyük hac kongresinde intikalinin İslam ümmetinin dayanışması, birliği ve iktidarını arttıracağını beyan etti.
Dünya Mustazaflarının Rehberi, haccın toplumsal boyutunu anlatarak, farklı ırk, mezhep, kültür ve görünüşten insanlar ve milletlerin Mekke ve Medine’de buluşmasına işaretle, haccın İslam vahdetinin gerçek simgesi ve fırsatı olarak niteledi.
İmam Ali Hamanei, milliyet kavramını büyütme gibi çeşitli yöntemlerle İslam ümmetinin hakikati ve önemini renksizleştirmeye çalışanları eleştirerek, haccın İslam ümmetinin kuruluşundan anlamlı bir örnek ve dünya Müslümanlarının birliği, bütünlüğü, dayanışması ve dertleşmesi için oldukça büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Dünya Mustazaflarının Rehberi, İran halkının düşman tespiti, düşmana güvenmeme ve dostu düşmanla karıştırmama konusunda etkin deneyimlere sahip olduğuna vurgu yaparak, İran halkının küresel emperyalizm ve Siyonizm’in İslam ümmetinin gerçek düşmanı olduğunu anladığı için bütün büyük ulusal ve İslami mitinglerde ABD ve Siyonizm’e karşı slogan attıklarını ifade etti.
İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, bazı ülkelerde iktidara gelen ancak başarısız olan bazı İslamcı grupların karnesine işaretle, onların kendi halkına rağmen, dostu düşmanla karıştırdığını ve bunun da zararını gördüklerini beyan etti.
ABD, Avrupa, işgal altındaki Filistin ve uydu ülkelerde kurulu onlarca düşünce kuruluşları ve araştırma merkezlerinin emperyalizmin mali desteğiyle, İslam ve Şia üzerinde araştırma yapmakta olduklarını, amaçlarının İslam ümmetinin uyandırıcı ve kudret verici kaynaklarıyla mücadele yollarını tespit edip, saldırmak olduğunu vurguladı.
Dünya Mustazaflarının Rehberi Ayetullah Hamanei, bazı ülkelerde mezhebi, siyasi ve hatta partisel bahanelerle yaşanan iç çatışmaların, vahdet nimetinin kadrini bilmemekten kaynaklandığını ifade etti, “halk birlik ve bütünlüğün kadrini bilmezse, ayrılık ve çatışmaya düçar olur” beyanatında bulundu.
İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, hac merasimini düzenleme için verilen çabaları, en muhteşem misyonlardan biri olarak niteledi, hac yetkililerine verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederek, haccın istenen şekilde tahakkuku için var güçleriyle çalışmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.