Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yemen’de “Kanser” hastalığı uyarısı yaptı

  • 03 Şubat 2018
  • 998 kez görüntülendi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Yemen’de “Kanser” hastalığı uyarısı yaptı

Yemen’de kanser hastalığının gittikçe yayılmakta olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Yemen temsilcisi, yapılan araştırmalarda her yıl Yemen’de 30 bin kişinin kanser hastalığına yakalandıklarını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Yemen temsilcisi Nevio Zagaria, Yemen’de Difteri hastalığının yayılmasına da temasla, Yemen’de halı hazırda 914 kişinin bu salgına mübtela olduğunu ve bunlardan 59 kişinin şu ana kadar öldüğünü bildirdi.

Difteri, genellikle burun içi ve boğazı etkileyen, bakterilerin sebep olduğu bir hastalıktır. Difterideki tipik bulgu, boğazda bulunan ve solunum zorluğu yaratan gri-beyaz renkli zar tabakasıdır. Bu tabaka difteri mikrobunun salgıladığı toksin nedeniyle oluşur. “Kuşpalazı” olarak da bilinen bu hastalık, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi başlar ve giderek ağırlaşır. Bundan 100 yıl kadar öncesinin sık görülen hastalığı olan difteri, aşılamalar ve geliştirilen tedavi yöntemleri sayesinde nadiren görülür olmuştur.

Suudi rejimi ve müttefiklerinin Yemen’e yönelik başlattıkları askeri saldırı sonucu Yemen’in alt yapısının imha edilmesi ve gerekli yaşam imkanlarının olmaması bakımından ülkede kolera ve difteri hastalıkları hızla yayılmaktadır.

Şimdiye kadar bu ülkede 2200 kişi kolera salgını sonucu hayatını kaybetmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.