Dünyada her 10 dakikada bir vatansız çocuk doğuyor

  • 03 Kasım 2015
  • 1.018 kez görüntülendi.
Dünyada her 10 dakikada bir vatansız çocuk doğuyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, dünyada her 10 dakikada bir çocuğun vatansız olarak doğduğunu açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 250’den fazla çocuk ve onların aileleri ile görüşerek hazırladığı ‘Vatansız Çocuklar’ raporunu açıkladı. Rapora göre, çocukların neredeyse tamamı ‘ayrımcılık’, ‘hayal kırıklığı’ ve ‘umutsuzluk’ hissediyor. Raporda ayrıca, çocukların birçoğunun kendisini ‘değersiz’, ‘görünmez’, ‘yabancı’, ‘birilerinin gölgesinde yaşayan’ ve ‘sokak köpeği’ gibi tanımladığı belirtildi.

Vatansız insanların eğitim, sağlık ve iş alanlarında ‘aşılmaz engellerle’ karşı karşıya kaldığı ifade edilen raporda, vatansızlığın çocuklar ve gençler ile aileleri üzerinde ‘psikolojik yıkımlara’ neden olduğu açıklandı. BM verilerine göre, dünya genelinde ise 10 milyon vatansız insan bulunuyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, vatansızlık sorunun çözümü için çocuklara doğdukları ülkelerde vatandaşlık verilmesi ve annelerin babalar gibi vatandaşlıklarını çocuklarına geçirebilmesi için kanunların yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.