Dünyadaki İstikrarsızlığın Sebebi Amerika ve İsrail’dir

  • 28 Mart 2017
  • 1.162 kez görüntülendi.
Dünyadaki İstikrarsızlığın Sebebi Amerika ve İsrail’dir
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pense’nin Washington’da bulunan Yahudi Lobisi’nde ( AIPAC) yaptığı açıklamalara ilişkin şunları söyledi:
“İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer programı her zaman tamamen şeffaf olmuştur. BM Atom Enerji Ajansının tüm verileri İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu göstermektedir.
Yüzlerce nükleer başlık üretilmesine neden olan Amerika’nın İsrail’in nükleer askeri programına sınırsız desteği, Amerika’nın bölgedeki istikrarsızlığın ve huzursuzluğun sebebi olan bu rejime verdiği kapsamlı desteğin ispatıdır.
Daha önce defalarca belirttiğimiz gibi İran’ın meşru savunma faaliyetleri sistemli bir program çerçevesinde ilerlemektedir. Bu program tamamen savunma ve caydırma amaçlı olup hiçbir ülkeye karşı yapılmamaktadır. Biz de yerel savunmayı güçlendirmekteyiz ve ülkemizi savunma konusunda kimsenin tavsiyesine ihtiyacımız yoktur ve diğerlerinin ülkemize müdahale etmesine de izin vermeyiz.”
Kasimi hatırlatma yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “8 Yıllık mukaddes savunma ve dayatma savaşı dönemi bize ve halkımıza ülkemizi savunmak ve istiklâl için sadece kendi gücümüze güvenmeyi öğretti. Ne yazık ki Amerika’nın İsrail’in bölge halkına yönelik müdahaleci uygulamalarına destek politikası ve yine Amerikan ortaklarının savunmasız Yemen halkına karşı katliamları devam etmektedir  ve bu tür siyasetler devam ettiği sürece bölge ve dünya huzura kavuşamayacaktır.”
Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pense cumartesi günü düzenlenen AIPAC yıllık toplantısının son saatlerinde Donald Trump’ın İsrail’in güvenliğini sağlama sözü verdiğine işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: “Amerika artık İran’ın bölgede istikrarsızlık oluşturan ve İsral’in güvenliğini tehdit eden uygulamarına sessiz kalmayacaktır.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.