Dünyanın bugünkü durumu Batı’nın dinden uzak siyasetlerinin sonucudur

  • 01 Ağustos 2016
  • 873 kez görüntülendi.
Dünyanın bugünkü durumu Batı’nın dinden uzak siyasetlerinin sonucudur

Kutsal Rezevi Külliyesi Mütevellisi Hüccetülislam Reisi, yurt genelinden Öğrenci İslami Camia sendikası üyelerini kabulünde, bugün dünya güvenliğinin esef verici durumunun Batı’nın dinden uzak siyasetlerinin sonucu olduğunu belirterek, “Birinci ve ikinci dünya savaşları, gasip siyonist rejimin savunmasız Filistin halkına yönelik 70 yıllık zulmü ve dünyanın bugünkü esef verici durumu, Batı’nın 300 yıldan fazla bir süredir, dinden uzak siyasetleri ve İlahi değerlerle mücadelesinin sonucudur” dedi.

26 Temmuz, Salı gübü Mutahhar Rezevi Türbe’nin Velayet salonunda düzelenen söz konusu görüşmede Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, İmam Humeyni’nin –ra- dinin eşliğindeki siyasetin dünya genelindeki ihyacısı olduğu ve İmam Hamanei’nin bu hareketin bayraktarı olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi: Din eşliğindeki siyaset, İslam ve İslam İnkılabının temel ilkelerinden biridir ve günümüz dünyası insanları, neticesi işgalcilik, terörizm, nükleer başlık üretimi, zulüm ve güvensizlik olan dinden uzak siyasetten acı çekiyor.

Horasan dini ilimler havzası yüksek konsey üyesi hüccetülislam Reisi, özgürlüğün kaynağı, insanlık ve insanoğlunun düşüncesi olduğunu kaydederek şöyle dedi: İslami İran, mağdurlar ve mustazafları savunma bayraktarı, ilahi değerlerin savunucusu ve dünyada zulüm ve zalim karşıtı dik duruşun simgesidir ve şimdiye kadar Allah Teala’nın inayeti ve lutfü sayesinde İstikbar cephesine karşı bütün alanlarda üstün güce sahip olmuş bulunuyor ve bugün İslam İnkılabı düşüncesi, Irak, Suriye, Yemen ve birçok ülekede düşmanı dize getirmiş bulunuyor.

İlahi değerlerin ihya edilmesinde İslam İnkılabı düşüncesinin çağdaş insanın tek kurtuluş yolu olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi, “Bugün İslam İnkılabının düşünceleri ve ülküleri, Yemen’in mazlum ve savunmasız halkının eli boş bir şekilde ve yeterli askeri güce sahip olmazken, dişlerine kadar silahlanmış Al-ı Suud rejiminin tecavüzlerine karşı direnmesine neden olmuş bulunuyor.”dedi.
Emr-i bil Maruf konusunda en büyük marufun, dine dayalı nizam ve Nehy-i anil münker konusunda en büyük münkerin heva ve hevese dayalı tağut düzeni olduğunu kaydeden hüccetülislam Reisi şöyle dedi: Son yıllarda İslam İnkılabı düşüncesi, her zamankinden daha çok dünyaya yayılmış ve dünyadaki birçok özgürlükçü insan için bir modele dönüşmüş bulunuyor. Bugün en büyük maruf, bu İnkılabı savunmak ve onun ülküleri ve düşüncelerini korumaktır ve bu konu bizim omuzlarımızdaki ağır sorumluluğumuz ve risaletimizdir.

Çağdaş toplumun Batılı müstekbir siyasetçilerin zulmünden acı çektiğini kaydeden Rehberlik Bilgeler meclisi başkanlık divanı üyesi hüccetülislam Reisi, bu zulmün mısdaklarına işaret ederek şöyle dedi: Gelinen noktada dünya öyle bir durumdadır ki, dünyanın her hangi bir noktasına baktığımızda müstekbirlerin cinayet, şirretlik ve zulmünden başka hiçbir şey görülmemektedir. Fakat bu arada Amerika liderliğinde Batı İstikbarının çeşitli beşeri uygarlıklara reva gördüğü en büyük zulüm, Batının sapık kültürünü başka milletlere dayatmasıdır.

Batılı zalim hükümdarların Avrupa ve Amerika halkına yönelik en büyük zulmü, onların Allah’a doğru giden yolunu kapatmaları olduğunu kaydeden Kutsal Rezevi Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Reisi, şöyle dedi: Günümüz müstekbirleri dünya hakikatlerinin Amerika ve Avrupa halkı için aydınlanmasına izin vermiyor ve bunun yanısıra İlahli yaşamı onlardan alarak, insanların Allah peşinde olan fıtratını bastırmaktadır.

Konuşmasının başka bir bölümünde, İslam İnkılabı Rehberi’nin “Bizim İnkılabımızın şimdiki durumu ahzab savaşı durumuna beziyor” ifadesine işaret eden hüccetülisalm Reisi, şöyle dedi: müstekbir ecnebi güçler yurt içinde bazı satılmış unsurlarla ittifak içine girerek, İslam İnkılabını yok etme ve İmam Humeyni’nin –ra- şehitlerin kanları sayesinde bu ülkede göndere çektiği bayrağı ayaklar altına alma hedefini güdüyor. Fakat Kur’anın müjde verdiği gibi sonunda Hizbullah ümmeti zafere kavuşacaktır.

Toplumda İslami değerler ve dini ameller ve marifetin temelelerinin sağlamlaşması gerektiğine vurgu yapan hüccetülislam Reisi, küresel İstikbarın kültürel saldırıları ve komplolarına karşı koymanın tek yolu toplumu korumak olduğunu kaydederek, şöyle dedi: Batının kalleşçe yürüttüğü geniş kültürel ve inançsal savaşına karşı zafer kazanmanın tek yolu, toplumu savunmaktır ve bu konu, ancak Masum İmamlar’ın (a.s) pak nuru, Kur’an-ı Kerim’in öğretilerine teveccüh etme ve İlahi değerlerin derinleştirilmesi sayesinde gerçekleşebilir.

İnkılap ve İslama gönül veren öğrencilere hitap eden Horasan dini ilimler havzası yüksek konsey üyesi hüccetülislam Reisi şöyle dedi: Bugün bizim üzerimizde çok büyük bir risalet ve sorumluluk vardır. Bizler önce Allah ve masum İmamlardan (a.s) medet umarak nefis terbiyesi yapmalıyız ve ardından Kur’an-i bir toplum yapmak için çaba göstermeliyiz, ta ki Allah’ın Hücceti’nin zuhuru için zemin hazırlansın.

Konuşmasının son bölümünde Direniş ekonomisinin önemine dikkat çeken hüccetülislam Reisi, Kutsal Rezevi Külliyesinde Direniş ekonomisi modelinin uygulanması doğrultusunda yürütülen çabalara işaret ederek, şunları dile getirdi: Makro siyasetlerimiz çerçevesinde Kutsal Rezevi Külliyesinde Direniş ekonomisini bir model olarak uygulamaya çalışıyoruz. Bu yüzden Kutsal Rezevi Külliyesinin ortak olduğu, fakat Direniş ekonomisi ile bağdaşmayan projeleri gözden geçirmiş bulunuyoruz. “Meşhet Mal”, “Cihan Mal” vb. projeler, sadece çeşitli yabancı markalar için ticari binalar yapılması yönünde yapılan masraflardır ve bu projeler, milli üretim, ülke sanayiinin geliştirilmesi ve Direniş ekonomisinin tahakkuk bulması hedefleriyle bağdaşmamaktadır. Bugün Kutsal Rezevi Külliyesinin ekonomi alanında sahip olduğu bakış açısı, yurt içindeki uzaman güçlerden faydalanarak milli üretime dayalı bilim temelli iş fırsatlarının oluşması ve geliştirilmesine yardım etmektir.

Söz konusu görüşmenin başlangıcında, yurt içi öğrencileri İslami Camia sendikası genel sekreteri Hüseyin Zeynelian, yaptığı bir konuşmada, dindar öğrencilerin değerleri koruma ve Öğrenci uyanış hareketinin oluşması konusunda rolüne dikkat çekerek, öğrencilerin İslam İnkılabının ülkülerini korumak ve İslam İnkılabı Rehberi’nin emirlerini uygulamakta kararlılığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.