“DuÅŸakabinoÄŸulları Tweet’i” Dekanlıktan Ä°stifa Ettirdi.

  • 17 Ocak 2015
  • 1.561 kez görüntülendi.
“DuÅŸakabinoÄŸulları Tweet’i” Dekanlıktan Ä°stifa Ettirdi.

  CumhurbaÅŸkanının karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetine Twitter’da yaptığı yorum eleÅŸtirilen, Denizli’nin Pamukkale Ãœniversitesi (PAÃœ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken istifa ettiÄŸini açıkladı.

PAÃœ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, CumhurbaÅŸkanını karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini Twitter’da deÄŸerlendirdi. Herken, Twitter hesabında, ‘Åžu bornozla fotoÄŸrafı olan hangi beyliÄŸi temsil ediyor?’ yazıp takipçileriyle paylaÅŸtı. Bu paylaşımdan sonra bazı twitter kullanıcıları, sözkonusu temsili kıyafet için ‘DuÅŸakabinoÄŸulları’ esprisini de ekledi. Prof. Dr. Herken, bu paylaşımını gelen tepkiler üzerine kiÅŸisel sayfasından kaldırdı, ama hükümetin gençlik kolarından tepki olarak Herken’e kargoyla bornoz gönderildi.

Yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Herken, PAÃœ Tıp Fakültesi Dekanlığından istifa ettiÄŸini duyurdu. Herken, yaptığı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi: “Ãœniversitemizde rektörlük seçimlerinin yaÅŸandığı süreçte mevcut rektörümüzü ve yönetimini yıpratmaya yönelik seçim oyunlarının bir yenisi daha sergilenmektedir. Tarafımca art niyetsiz olarak tören kıyafetlerinin özensizliÄŸi ile ilgili esprili bir tweet paylaşılmış ve ilk yansımalarını görüp kastımın dışında deÄŸerlendirildiÄŸini fark ettiÄŸimde de tweet kaldırılmıştır. DiÄŸer kiÅŸisel tweetlerim bir bütün olarak incelendiÄŸinde tutum ve tarzımın bu tür basında yapılan deÄŸerlendirmelere uygun olmadığı görülecektir. Düşünce dünyamın görsel veya yazılı medyaya yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi deÄŸerlerine ve T.C. Devletini temsil noktasında bulunan CumhurbaÅŸkanlığı makamına hakaret, aÅŸağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez. Bu tweeti paylaşırken ki amacım medyada yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Sayın CumhurbaÅŸkanımızın makamını itibarsızlaÅŸtırmak olmadığı gibi, mensubu olmaktan gurur duyduÄŸum milletimiz ve ÅŸanlı tarihimizle de alay etmek deÄŸildir. PaylaÅŸtığım Tweet’in özellikle rektör seçimlerini etkilemeye yönelik malzeme yapılmasını ve üniversitemizin son yıllarda saÄŸlamış olduÄŸu geliÅŸmeyi yıpratmak için fırsat görülmesini derin bir üzüntü ile izliyorum. Bugüne kadar makam ve mevki peÅŸinde koÅŸmadığım gibi; günü birlik gündemlerden de medet ummadım. Sadece yönetici olarak deÄŸil mesleÄŸimi yaparak ta insanımıza hizmet edileceÄŸini düşünenlerdenim. Çalışmalarıma psikiyatri kliniÄŸi öğretim üyesi olarak devam edeceÄŸim. Sorumluluk gereÄŸi ÅŸahsım üzerinden üniversitemizin hedef gösterilmemesi ve baÅŸka gayelere hizmet etmemesi adına dekanlık görevinden ayrılıyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.