Düşman Ortadoğu haritasını parçalama çabasında

  • 22 Şubat 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Düşman Ortadoğu haritasını parçalama çabasında
Dünya İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreter yardımcısı Menuçehr Mutteki, düşmanların hedefinin Ortadoğu bölgesi haritasını değiştirmek olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, Mutteki, dün Tahran’da Irak’ın çeşitli bölgelerinden gelen ehli sünnet alimleriyle görüşmesinde, Amerika ve siyonist İsrail’in bölgede çok ciddi bir senaryo peşinde olduğunu zira bu rejimlerin bölgede bazı ülkelerin petro dolarlarıyla, Ortadoğu bölgesinin haritasını tamamen değiştirmek hedefinde olduklarını söyledi.

Mutteki, düşmanların bu hedeflerine ulaşmalarının önündeki en büyük engelin ancak İslam ümmetinin birliğiyle mümkün olduğunu belirterek, emperyalist ülkelerin her zaman İslam ülkelerini parçalama hedefinde olduklarını ve İran’ın ise her zaman bu oyuna karşı açıkça tutum sergilediğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Irak’ın Selahaddin, El’Anbar ve Bağdat eyaletlerinden bazı ehli sünnet alimleri yer alırken alimler, Irak’ta mezhepler arasında dayanışmaya ve vahdete vurgu yaptılar. Irak ehli sünnet uleması, ortak bir hedeflerinin olduğunu ve onun da, başta Amerika, siyonist İsrail ve Vahhabiler olmak üzere İslam düşmanlarının fitnelerine karşı mücadele etmek olduğunu bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.