Düşmanın Yaptırımları İran’ın İlerleyişini Etkilemeyecektir

  • 30 Haziran 2018
  • 1.634 kez görüntülendi.
Düşmanın Yaptırımları İran’ın İlerleyişini Etkilemeyecektir

Ali Ekber Velayeti, Tahran İslami Azad Üniversitesi RoboCup ekibinin kazandıkları madalyaların Kuds-ü Rezevi Müzesine teslimi töreninde yaptığı konuşmada; bugün şahit olduğumuz şey ülkenin ilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesidir ve bu ilerlemenin bir örneği de yapay zekadır. Ne mutlu ki, Azadi Üniversitesi RoboCup ekibi Kanada’da 150 üniversite içinde birinciliği elde etti ve ülkemize karşı mevcut yaptırımlara rağmen ilerlemeyi başaran İranlı gençlerin yeteneklerinin göstergesidir, ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberinin danışmanı daha sonra sözlerini; tarih boyunca İslam Medeniyetinin sancaktarı olduğumuzu gösterdik ve bugün kazandığımız birçok başarının ardından, İran halkının kendilerine yaptırımlar uygulamak isteyen uluslararası hareketleri bireysel olarak ayrıldığına şahit oluyoruz nitekim İran halkı ve hükumeti Amerika ve müttefikleri karşısında birlikte direndi ve bundan sonra da bilgisini teknolojiye çevirerek başarıya ulaşacaktır, şeklinde sürdürdü.

Velayeti daha sonra; ülkedeki başarılı eğitimin %40’ı Azadi Üniversitesine aittir. Bu üniversite tarafından kurulan yeni ekip iki amaç için çalışmaktadır: İran, İslam ve inkılap merkezli kültür oluşturmak ve ilmi ilerleme sağlamak. Yayımlanan makale sayısı inkılaptan öncesine kıyasla 70 kat arttı ve inkılaptan önce üniversiteli öğrenci sayısı 200 bin iken şuan 5 milyona ulaştı ve tüm bunların kaynağı İranlı gençlerin sahip olduğu özelliklerdir. Tarihe bakacak olursanız ülkenin her noktasından onlarca âlimin çıktığını göreceksiniz. İran İslam Cumhuriyeti’nin ilmi tahsil için oluşturduğu ortam ülkedeki gençlerin sahip olduğu potansiyelin açığa çıkmasını sağladı. Amerika uyguladığı yaptırımlarla İran’ın teslim olacağını düşünüyordu ancak İran bu engeli başarıyla aşmıştır. Bizler kendimize ve gençlerimizin yeteneklerine güveniyoruz ve dünyayı şaşırtacağız. Şuanda İran İslam Cumhuriyeti bölgede bir numaralı güç haline gelmiş, Amerika ve müttefiklerini bölgede zayıflatmıştır ve yakın gelecekte İran’ın daha çok geliştiğini ve ilerlediğini göreceğiz, ifadelerini kullandı.

Ali Ekber Velayeti son olarak; Amerika şunu iyi bilmelidir ki biz onun gövde gösterileri karşısında direneceğiz ve onlar İran’ın ilerleyişine şahit olacaktır ve umut vadeden parlak gelecek kelimesi İran için kullanılacaktır. Velayeti, Azadi Üniversitesi ülkenin ilmi ilerlemesindeki rolünü ve görevini en iyi şekilde yerine getirmelidir, ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.