Ebu Merzuk: İşgal Rejimi Şu Anda En Zayıf Halinde

  • 25 Ocak 2016
  • 773 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: İşgal Rejimi Şu Anda En Zayıf Halinde

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Siyonist işgal rejiminin bugünlerde en zayıf halinde olduğunu belirterek, güvenlik koordinasyonuyla övünenleri ve Arap ülkelerinin işgal rejimiyle görüşmelerini eleştirdi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında dün akşam (24 Ocak Pazar) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin ilk kez uluslararası toplum ve kurumlarının tümüyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

İşgal rejiminin boykotların yaygınlaşarak Güney Afrika’daki ırkçı rejime uygulanan ve yıkılışına neden olan boyuta ulaşmasından korktuğunu belirten Ebu Merzuk, Brezilya’nın yerleşimci asıllı olduğu için işgal rejimi büyükelçisini kabul etmediğine dikkat çekti.

Metodizm Kilisesi’nin işgal rejimindeki yatırımlarını çekme ve Avrupa Birliği’nin yerleşkelerde üretilen ürünleri farklı etiketle etiketleme kararlarını hatırlatan Ebu Merzuk, İsveç hükümetinin de işgal güçlerinin yargısız infazlarının soruşturulmasını istediğine işaret etti.

Filistin topraklarında her türlü baskıya rağmen intifadanın sürdüğünü belirten Ebu Merzuk, bütün bu şartlara karşılık birilerinin işgal rejimiyle yaptığı güvenlik koordinasyonuyla ve direnişçileri gözaltına almakla övündüğünü söyledi.

Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın işgalci gazetecilerle görüşmesini, Yahudi yerleşimcileri korumasını ve şehadet eylemlerini kınamasını da eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.