Ebu Merzuk: “Liman ve Havaalanı Gazze’yi Batı Yaka’dan Ayırma Aracı Olamaz”

  • 27 Nisan 2016
  • 751 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: “Liman ve Havaalanı Gazze’yi Batı Yaka’dan Ayırma Aracı Olamaz”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Gazze’ye liman ve havaalanı fikrinin Hamas’ın icadı olmadığını, havaalanının daha önce olduğunu fakat işgal rejimi tarafından intikam amacıyla yıkıldığını, Gazze Limanı’na ilk taşın da işgalden önce konulduğunu söyledi.

Ebu Merzuk, dün akşam (26 Nisan Salı) “Karanlık odalarda konuşulanlara cevap” başlığıyla yayınladığı yorumda, bölgesel tüm projelerin Gazze’yi deniz yoluyla Ürdün’e ve Batı Yaka’ya bağlayacak bir limandan bahsettiğini ifade etti.

Havaalanının veya limanın ya da ikisinin birlikte Gazze Şeridi’ni Batı Yaka’dan ayırma aracı olamayacağını belirten Ebu Merzuk, Gazze’de bir devlet ve Gazze’siz bir devlet düşüncesi olmayan Hamas’ın Fetih’in koyduğu her türlü engele rağmen uzlaşının ve birliğin sağlanmasını istediğini dile getirdi.

Ebu Merzuk, aynı düşüncenin Fetih Hareketi tarafından gündeme getirildiğinde milli bir düşünce, Hamas Hareketi tarafından gündeme getirildiğinde ise şüpheli bir düşünce olamayacağını bildirdi.

Limanın Gazze Şeridi sakinlerini sevindireceğini ve boyunlarına vurulan zincirleri kıracağını söyleyen Ebu Merzuk, Gazze halkının liman istemekteki amacının Gazze Şeridi’nde bir emirlik kurmak veya Batı Yaka’dan ayrılmak olmadığını ifade etti.

Ebu Merzuk, “Türkiye’nin ve Katar’ın Gazze’de liman bulunmasında ne gibi emelleri olabilir?” diye sorarak, kişisel hesaplar peşinde koşanların bahane ürettiklerini söyledi.

Gazze Şeridi’nde referandum yapılması halinde limanın Hamas’ın isteği mi yoksa halkın isteği mi olduğunun anlaşılacağını belirten Ebu Merzuk, Batı Yaka ve Gazze Şeridi arasında birliğin abluka ve Gazze halkının dış dünyayla bağlantısını kesme yoluyla sağlanamayacağına dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.