Ebu Ras: Liman Gazze Halkının Doğal ve İnsani Hakkıdır

  • 14 Mayıs 2016
  • 1.034 kez görüntülendi.
Ebu Ras: Liman Gazze Halkının Doğal ve İnsani Hakkıdır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mervan Ebu Ras, Gazze Limanı’nın Filistin halkının doğal bir hakkı olduğunu belirterek, kuşatmanın kalkması için limanın açılması gerektiğini söyledi.

Gazze Limanı’nda bulunan camide verdiği hutbede Ebu Ras, “Kuşatmanın ağırlaştırıldığı, Filistinlilerin yakın – uzak herkesten zulüm gördüğü bu süreçte limanın açılması Filistin halkının doğal ve insani bir hakkıdır. Hastalarımızın çektiği sıkıntıları artık seyretmek istemiyoruz. Liman istiyoruz. İsteyen kabul etsin, isteyen de karşı çıksın. Bu talebimizi yerine getirmek için de direnişimizin hazır olması gerekir. Bu talebimiz gerçekleşmezse bölge asla huzur bulmayacak” dedi.

Mısır’a çağrıda bulunan Ebu Ras, Rafah Kapısı’nı açmasını, Gazze halkının çektiği zulme son vermesini; hasta, öğrenci ve özel ihtiyacı olanların çıkış yapması için kapıyı açmasını istedi.

On yıldır devam eden kuşatmanın büyük bir patlamaya neden olabileceği konusunda uyaran Ebu Ras, direnişin Gazze halkının zulüm altında yaşamasına daha fazla seyirci kalmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.