Ebu Ubeyde: Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz

  • 31 Mayıs 2019
  • 829 kez görüntülendi.
Ebu Ubeyde: Kudüs’ün Kimliğinin Değiştirilmesine İzin Vermeyeceğiz

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Kudüs’ün mücadelenin simgesi, silahların yönü ve direnişin pusulası olmaya devam edeceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, dün (30 Mayıs Perşembe) Telegram’daki hesabında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs için değerli her şeyden vazgeçmeye hazır olduklarını ve Kudüs’ün kimliğinin değiştirilmesine, ümmetin Kudüs’teki köklü mirasının çalınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Mübarek Ramazan ayının son Cuma günü 1979’da İmam Humeyni’nin yaptığı çağrının ardından her yıl “Dünya Kudüs Günü” olarak kutlanıyor.

Direnişin Kudüs’ü savunmada mızrak ucu olmaya devam edeceğini kaydeden Ebu Ubeyde, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve Filistin davasını hedef alan tasfiye projelerini boşa çıkaracağını belirtti.

Bahreyn önümüzdeki 25-26 Haziran tarihlerinde, anlaşmasının kabul edilmesi durumunda Batı Yaka’ya, Gazze’ye ve bölge ülkelerine yatırımın teşvik edilmesini öngören bir ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacak.

ABD yönetimi Ramazan’dan sonra Yüzyılın Anlaşması olarak isimlendirdiği ve birtakım Arap ülkelerinin yardımlarıyla Filistinlileri İsrail karşısında önemli tavizler vermeye zorlamayı amaçlayan planını kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.