Ebu Zuhri: “Bazı Bakanların Açıklamaları Rol Paylaşımından İbaret”

  • 08 Ocak 2015
  • 991 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: “Bazı Bakanların Açıklamaları Rol Paylaşımından İbaret”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bazı bakanların hükümet bildirisinin “başkaları tarafından araya sokuşturulmuş” olduğu yönündeki açıklamalarını “oyun” ve “rol paylaşımı” olarak nitelendirdi.

Ebu Zuhri, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, uzlaşı hükümeti başkanının resmi olarak özür dilemesi ve bildiriden geri adım atıldığını açıklaması, Gazze Şeridi’ne ve memurlarına yönelik üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Uzlaşı hükümetinin yayınladığı bildiriyi reddeden Filistinli grupların tavrına övgüde bulunan Ebu Zuhri, milli birliğe zarar veren davranışlara ve Gazze Şeridi’nin ikinci plana itilmesine karşı ciddi bir şekilde tavır konulmasını istedi.

Uzlaşı hükümeti Çalışma Bakanı Me’mun Ebu Şehla, Filistin Yönetimi’nin resmi haber ajansı Wafa’da yayınlanan bildirinin “başkaları tarafından araya sokuşturulmuş” ve “tahrip amaçlı” olduğunu ileri sürerek, uzlaşı hükümeti sözcüsünün açıklama yaparak bildirinin asılsız olduğunu ilan edeceğini iddia etmişti.

Bildirinin hükümet tarafından yayınlanmadığını öne süren Ebu Şehla, bildirinin amacının uzlaşı hükümetiyle Hamas Hareketi’nin arasını açmak olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.