Ebu Zuhri: Brezilya’nın Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşıma Kararı Düşmancadır

  • 03 Kasım 2018
  • 1.604 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Brezilya’nın Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşıma Kararı Düşmancadır

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Brezilya Devlet Başkanlığına seçilen Jair Bolsonaro’nun büyükelçiliği Tel Aviv’den işgal altındaki Kudüs şehrine taşıma kararının Filistin halkına karşı alınmış düşmanca bir karar olduğunu belirterek, kendisinden bu kararı geri almasını talep ettiklerini söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, “Devlet Başkanlığına seçilen Jair Bolsonaro’nun büyükelçiliği Tel Aviv’den işgal altındaki Kudüs’e taşıma kararını reddediyor ve kendisinden bu karardan vazgeçmesini istiyoruz. Bu kararın Filistin halkıyla Arap ve İslam ümmetine karşı alınmış düşmanca bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bolsonaro dün (1 Kasım Perşembe) yaptığı açıklamada ülkesinin büyükelçilik binasını Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Bolsonaro “Seçim kampanyasında ifade ettiğimiz gibi Brezilya’nın büyükelçilik binasını Tel Aviv’den Kudüs’e taşımak istiyoruz” dedi.

İngilizce ve Portekizce yayınlanan twitter mesajından sonra basın toplantısı düzenleyen Bolsonaro, bu kararın Brezilya-Ortadoğu ilişkilerini zedeleyebileceğini düşünmediklerini söyledi.

Brezilya kararını hayata geçirirse, Aralık 2017 yılında Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul eden ve büyükelçilik binasını buraya taşıyan Amerika’yı takip eden üçüncü ülke olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.