Ebu Zuhri: Uzlaşının Uygulanmasıyla İlgili Taslak İstişare Ediliyor

  • 11 Şubat 2016
  • 818 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Uzlaşının Uygulanmasıyla İlgili Taslak İstişare Ediliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, hafta başı Doha’da yapılan görüşmelerde gündeme gelen uzlaşının uygulanma şekliyle ilgili taslağın hareketin kurumları tarafından incelenmekte olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, bazı basın-yayın organlarında taslağın içeriğine dair yer alan haberlerin ise asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, uzlaşı anlaşması maddelerinin nasıl uygulanacağını içeren taslağın Fetih ve Hamas heyetlerinin anlaştıkları gibi hareketin kurumlarında görüşülmekte olduğunu ifade etti.

Katar’ın başkenti Doha’da bir araya gelen Hamas ve Fetih hareketleri temsilcileri uzlaşı anlaşmasının uygulanması için atılacak pratik adımlar konusunda görüş birliği sağladıktan sonra bu adımlarla ilgili hazırlanan taslağın her iki hareketin de kendi kurumlarında istişare edilerek kabul edilmesi konusunda anlaşmıştı.

Görüşmede konuşulup üzerinde anlaşma sağlanan konular ile uygulamanın nasıl takip edileceği ve yakın gelecekte heyetler arasında başka bir görüşme yapılıp yapılmayacağı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.