Efhem: ABD ve Türkiye’nin Politikaları Uluslararası Kararlara Aykırıdır…

  • 22 Şubat 2015
  • 714 kez görüntülendi.
Efhem: ABD ve Türkiye’nin Politikaları Uluslararası Kararlara Aykırıdır…

İran Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Merziye Efhem; ABD ve Türkiye dahil kimi bölge devletlerin ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırdıkları terör örgütleri eğitme ve silahlandırmanın uluslararası kanun ve kararların yanı sıra BM misakına tamamen aykırı düştüğünü belirtti.

Efhem bugün yaptığı basın açıklamalarında; bunun aynı zamanda IŞİD ve Nusra Cephesi gibi terör örgütlerin türemesine yol açan stratejik hataların tekrarlanması anlamına geldiğinin altını çizdi.

ABD ve Türkiye dahil kimi devletlerin terör örgütleri edat olarak kullandıklarına dikkat çeken Efhem; terörün bölge ve tüm dünyanın güvenliğini tehdit ettikleri bir zamanda söz konusu bu devletlerin hatalı politikalarına devam ettiklerini söyledi.

Efhem BM’nin ABD ve müttefiklerinin bu politikaları karşısında takındığı sessiz tutumu eleştirirken; Halep’te ateşkesin sağlanması ve Suriye’deki krize barışçıl çözüm bulma çabalarına ilaveten genel olarak BM misakı ile çeliştiğinin altını çizdi.

ABD’nin Ankara’daki büyükelçiliği bu ayın 19’unda ‘Suriyeli ılımlı muhalifler’ adını verdikleri kiralık ve hain terör örgütlere eğitip donatma konusunda Türkiye rejimiyle anlaşmaya vardığını ilan etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.