Efhem, Ayetullah Bahr’ul Ulum’un vefatı dolayısıyla taziyette bulundu

  • 08 Nisan 2015
  • 772 kez görüntülendi.
Efhem, Ayetullah Bahr’ul Ulum’un vefatı dolayısıyla taziyette bulundu

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, Irak’ın seçkin din alimi ve siyaset adamlarından Ayetullah Bahr’ul Ulum’un vefatı dolayısıyla Irak halkı, devleti ve özellikle de dini liderliği, ilim merkezleri ve ailesine taziyette bulundu.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marziye Efhem bu konuyla ilgili yayınladığı taziyet mesajında, değerli bilimsel eserler, Saddam rejimine karşı amansız bir mücadele sürdürmek, Irak’ın idaresindeki üstün rolü ve özellikle de Baas rejiminin devrilmesinden sonra siyaset alanında bu ülkede almış olduğu önemli görevlerin bu büyük din âliminin kalıcı hizmetleri arasında olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü bu din alimini adının kuşkusuz Irak tarihinde baki kalacağını ve her zaman bilimsel çevreler ve ilim merkezlerinde saygıyla anılacağını bildirdi.

Öte yandan İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani de Ayetullah Bahr’ul Ulum’un vefatı dolayısıyla Irak halkı ve Hükümetine taziyet mesajı gönderdi.

Necef kentinin tanınmış din alimlerinden olan Ayetullah Bahr’ul Ulum dün tedavi gördüğü Necef Sadr hastanesinde vefat etmişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.