el-Ahd: Suudi Arabistan, Esad’sız şartından geri çekildi

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
el-Ahd: Suudi Arabistan, Esad’sız şartından geri çekildi

Lübnan’ın el-Ahd haber sitesi, Suriye muhalefet kaynaklarından naklen, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile Suriye Muhalefeti Yüksek Müzakere Heyeti üyeleri arasında varılan anlaşmanın ayrıntılarını ifşa etti.

Fars haber ajansının aktardığı habere göre, Suudi Arabistan’ın Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın iktidarı bırakma şartından geri adım attığı haberinin ifşa edilmesi ardından el-Ahd, bu gelişme ile ilgili yeni ayrıntıları paylaştı.

Son sıralarda Suriye muhalefetine yakın uydu kanalı Cesr haber sitesinde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr’in Riyad’da yaşayan Suriye Muhalefeti Yüksek Müzakere Heyeti’ne bu bağlamda bir mektup yazdı.

Söz konusu mektupta, Suriye’de hali hazırda yaşanan durum nedeni ile Beşar Esad’ın iktidarı bırakmasının imkansız olduğu belirtilirken iktidarda kalma süresi hakkında ise müzakere yapılması gerektiği belirtiliyor.

El-Ahd da Suriye muhalefetine yakın kaynaklardan naklen, Riyad’da önümüzdeki ayda Suriyeli muhalif tarafların katılımıyla düzenlenecek oturumda bu konunun ele alınacağını bildirdi

Suriye muhalefet kaynakları, Yüksek Müzakere Heyeti ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr’in son sıralarda bazı maddeler üzerinde mutabakata vardılar.

Anlaşmanın ilk maddesinde, geçiş sürecinde Beşar Esad’ın 18 ay iktidarda kalması ve bir sonraki dönemde cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olma hakkının korunması yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.