El-BatÅŸ: Uzlaşı Hükümeti BaÅŸarısız Oldu…

  • 19 Ocak 2015
  • 766 kez görüntülendi.
El-BatÅŸ: Uzlaşı Hükümeti BaÅŸarısız Oldu…

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Batş, uzlaşı hükümetinin başarısız olduğunu, insanların beklentilerini karşılayamadığını ve sorunlarını çözemediğini ifade ederek, hükümetin kapıları teslim almak için ciddi bir başvuruda bulunmadığını söyledi.

Aynı zamanda Gazze’deki Milli ve Ä°slami Gruplar Yüksel Komitesi Koordinatörü olan El-BatÅŸ, Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas)’ın kapıları teslim etmeyi kabul ettiÄŸini, her toplantıda ve her fırsatta kendilerine Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ın kapıların teslim alınması için çaÄŸrıda bulunması gerektiÄŸini söylediÄŸini bildirdi. El-BatÅŸ, kapıların yönetiminin mevcut görevlilerin kovularak teslim alınması önerisinin ise kabul edilemez olduÄŸunu belirtti.

Grupların son toplantılarında, uzlaşının aksaması ve anlaÅŸmazlıkların artması üzerine Gazze Åžeridi’nin biriken sorunlarının çözümü için konferans toplanması fikrini ele aldığını kaydeden El-BatÅŸ, söz konusu konferansın kararlarının ve tavsiyelerinin baÄŸlayıcı olacağını veya en azından Filistin’in milli tavrını temsil edeceÄŸini söyledi.

Ä°slami Cihad Hareketi lideri, “Önemli olan insanların bu konferansta alınacak kararların anlamsız olmayacağını, bilakis toplumun görüşlerine saygı duymayanlara gösterilecek kırmızı kart niteliÄŸinde olacağını bilmesidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.