El-Caferi: Irak’ın Filistin Siyaseti DeÄŸiÅŸmemiÅŸtir

  • 24 AÄŸustos 2017
  • 1.226 kez görüntülendi.
El-Caferi: Irak’ın Filistin Siyaseti DeÄŸiÅŸmemiÅŸtir

Irak dışiÅŸleri bakanı, Irak’ın Filistin meselesinde halen kendi geçmiÅŸ tutumunu sürdürdüğünü ve Filistin davasına destek verdiÄŸini bildirdi.

El-Irakiyye televizyonunun bildirdiÄŸine göre Irak dışiÅŸleri bakanı Ä°brahim el-Caferi dün öğleden sonra Filistin dışiÅŸleri bakanı Riyad Maliki ile katıldığı ortak basın toplantısında, Filistin krizinin başından beri Irak’ta muhtelif dini merciilerin her zaman Filistin davasına yardım etmeye çalıştıklarını bildirdi.

caferi ayrıca Irak’ın yeniden imarı konusunda Filistinli mühendislerden de yararlanabileceklerini bildirdi.

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki de, Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi ile tüm alanlarda ilişkileri genişletmek için ortaklık anlaşması imzaladıklarını belirtti.

Filistin DışiÅŸleri Bakanı Maliki, “Irak’a Filistin davasına verdiÄŸi destek dolayısıyla teÅŸekkürlerimizi sunuyor ve ikili iliÅŸkileri daha da saÄŸlamlaÅŸtırmayı arzuluyoruz. Ä°ki ülke dışiÅŸleri bakanları baÅŸkanlığında, bakanlıklardan üyelerin de bulunacağı birçok alanda ikili iliÅŸkileri geniÅŸletmek ve aktifleÅŸtirmek için ortaklık komitesi oluÅŸturulması anlaÅŸması imzalandı.” ifadelerini kullandı.

Filistin’in, Irak’ın kalkınması, inÅŸası ve meydan okumaların karşısında durabilmesi için tüm imkanlarını sunmaya hazır olduÄŸunu kaydeden Maliki, “Terörizmden etkilenen illerin kurtarılarak, büyük bir zafer elde edilmesinden gurur duyuyoruz. Irak’ın Arap ve Ä°slam alemi adına bir savaÅŸ yürüttüğünü vurguluyoruz.” dedi.

Irak DışiÅŸleri Bakanı’nın yakında Filistin’i ziyaret etmesini ve bu ziyaretin ikili iliÅŸkilerin aktifleÅŸtirilmesi için bir baÅŸlangıç olmasını ümit ettiÄŸini dile getiren Maliki, “Irak uzun zamandır Filistin davasının yanında yer alıyor ve bu tutumunda vazgeçmiyor. Irak ile iliÅŸkilerimizi derinleÅŸtirmeye çalışıyoruz.” diye konuÅŸtu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.