El-Ezher İİT’nin Kudüs’e Ziyaret Çağrısını Reddetti…

  • 07 Ocak 2015
  • 882 kez görüntülendi.
El-Ezher İİT’nin Kudüs’e Ziyaret Çağrısını Reddetti…

Kudüs’ü ziyaret konusundaki duruşumuz açıktır. Biz işgali boykot ediyoruz. Bundan dolayı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya ziyareti reddediyoruz”

Bu açıklama İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin el-Medeni’nin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret çağrısı yapmasının ardından geldi.

El-Ezher Üniversitesi Rektör Vekili Abbas Şuman “Bizim Kudüs’ü ziyaret konusundaki duruşumuz açıktır. Biz işgali boykot ediyoruz. Bundan dolayı Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya ziyareti reddediyoruz” dedi.

Şuman “El-Ezher olarak Filistinli olmayanların Kudüs’ü ziyaret etmesini kabul etmiyoruz. Mantıken de böyle bir ziyaret Filistin davasına hizmet etmez” dedi.

El-Ezher Üniversitesi Rektör Vekili “Biz kimsenin ziyaretine bir tepki göstermiyoruz. Bu kişinin kendi görüşüdür. Gidip gitmemekte de özgürdür. Ancak biz Kudüs özgürleşinceye dek Kudüs’e ziyareti kabul etmiyoruz” dedi.

Öte yandan Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Başpiskopos Paules Halem de “Kudüs ziyareti konusunda tavrımız bellidir. Müslüman kardeşlerimizle birlikte olmaksızın Kıptilerin Kudüs’ü ziyaretine izin vermiyoruz” diye konuştu.

Genelde Müslümanların, özelde ise Mısırlıların Kudüs’e gitmeme konusunda aldıkları karara uyduklarını, ziyaret kararı almaları durumunda da onlarla birlikte ziyaret edeceklerini kaydeden Halem, “Ziyaret teklifini reddettik” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.