El-Gig: “İşgal İstihbaratının İradesini Kırmak Artık İmkânsız Değil”

  • 20 Mayıs 2016
  • 769 kez görüntülendi.
El-Gig: “İşgal İstihbaratının İradesini Kırmak Artık İmkânsız Değil”

Açlık grevi eylemiyle işgal yönetimine karşı zafer kazanarak bugün (19 Mayıs Perşembe) özgürlüğüne kavuşan gazeteci Muhammed El-Gig, birlik ve bütünlük içinde esirler davasına destek olunmasını istedi.

Kalabalık bir grup tarafından karşılanan gazeteci El-Gig, El-Halil kentine ulaştıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, “Esirler sahte gözyaşları istemiyor. Esirler, kendilerine gerçek anlamda destek verilmesini istiyor” dedi.

Esirlerin güçsüz olmadıkları ve kendilerini özgürlüğe kavuşturacak direnişin arkalarında olduğu mesajını verdiklerini bildiren El-Gig, işgal istihbaratının iradesini kırmanın artık imkânsız olmadığını söyledi.

Açlık grevi eylemi sırasında kendisine destek olan herkese teşekkür eden El-Gig, işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlere selam göndererek, özgürlüklerine kavuşacakları günün çok yakın olduğunu belirtti.

Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig, idari hapis cezasını protesto amacıyla 25 Kasım 2015’te açlık grevine başlamıştı. El-Gig, 94 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemini işgal yönetiminin serbest bırakılacağına dair verdiği taahhüt üzerine sona erdirdi.

İşgal güçleri El-Halil’in güneyindeki Dura kenti sakinlerinden gazeteci Muhammed El-Gig’i bugün akşam saatlerinde El-Halil’deki Ez-Zahiriyye kontrol noktasında serbest bıraktı. Filistinli, gazeteciyi ailesinden, akrabalarından ve dostlarından çok sayıda kişi karşıladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.