El-Gul: “İşgalcilerin Yargılanması İçin UCM’ye Delilleri Sunmaya Hazırız”

  • 20 Ocak 2015
  • 883 kez görüntülendi.
El-Gul: “İşgalcilerin Yargılanması İçin UCM’ye Delilleri Sunmaya Hazırız”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah” Başkanı Muhammed Ferec El-Gul, Filistin halkına haklarının verilmesi ve işgal rejimi liderlerinin savaş suçlusu olarak yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gerekli delilleri sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Muhammed Ferec El-Gul, dün (19 Ocak Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. İşgal rejiminin birçok kez uluslararası kararları ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni reddettiğini ve bunun Filistin halkına yönelik cinayetlerini açıkça itiraf anlamına geldiğini, işgal rejiminin uluslararası mahkemelerde yargılanmaktan ve adaletin önüne çıkmaktan korktuğunu belirtti.

Avrupa Birliği’nin Hamas Hareketi’nin isminin terör örgütleri listesinden kaldırılması kararını temyiz etme niyetini de değerlendiren El-Gul, böyle bir adımın hukukla hiçbir ilişkisi olmayacağını ve tamamen işgal rejimi yanlısı siyasi bir adım olacağını söyledi.

“Avrupa Birliği’nin Avrupa Mahkemesi’nin kararına saygı göstermesi gerekirdi” diyen El-Gul, Hamas Hareketi’nin seçimleri kazanarak demokratik yollarla iktidara geldiğini hatırlattı. El-Gul, Hamas’ın terör örgütü değil, Filistin halkının seçtiği siyasi bir hareket olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.