El-Halil ve Nablus’ta Esir Gazeteci El-Gig’e Destek Gösterileri Düzenlendi

  • 08 Şubat 2016
  • 837 kez görüntülendi.
El-Halil ve Nablus’ta Esir Gazeteci El-Gig’e Destek Gösterileri Düzenlendi

İdari hapis cezasını protesto için 75 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig’e destek amacıyla El-Halil ve Nablus kentlerinde gösteriler düzenlendi.

Filistinli Esir Kulübü ve Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti’nin El-Halil Üniversitesi İletişim Fakültesi’yle işbirliği yaparak Kızılhaç binası önünde düzenlediği esir gazeteci Muhammed El-Gig ile dayanışma gösterisine esirin yakınları, milli ve İslami grupların temsilcileri, milletvekilleri ve hukukçular katıldı.

El-Halil’deki Filistin Esir Kulübü Müdürü Usame En-Neccar, açlık grevindeki esir gazeteci serbest bırakılıncaya kadar destek gösterilerinin sürdürülmesini istedi.

Halk Partisi liderlerinden Fehmi Şahin de gösteride esir El-Gig’in hayatını kurtarmak ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için her düzeyde harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Nablus’ta da En-Necah Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden onlarcası dün (7 Şubat Pazar) öğle saatlerinde üniversite kampüsü girişinde esir El-Gig’e destek gösterisi düzenledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.