El-Halil’de Yahudi Yerleşimci Sürücü Filistinli Çocuğa Çarpıp Kaçtı

  • 18 Temmuz 2016
  • 868 kez görüntülendi.
El-Halil’de Yahudi Yerleşimci Sürücü Filistinli Çocuğa Çarpıp Kaçtı

Yahudi yerleşimci bir sürücünün bu sabah (18 Temmuz Pazartesi) El-Halil’e bağlı Yatta beldesi sakinlerinden Filistinli bir çocuğa aracıyla çarptıktan sonra kaçtığı ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, El-Halil’in güneyindeki Yatta beldesinde Yahudi yerleşimci sürücünün çarptığı 11 yaşındaki Hamza Mahmud Muhammed Rabi’nin sol bacağında kırık ve midesinde iç kanama olduğunu bildirdi.

Açıklamada ayrıca, Filistinli çocuğun El-Halil Devlet Hastanesi kemik cerrahisi servisinde ameliyata alındığı belirtildi.

Bu arada, Musafir Yatta bölgesinde yaşayan Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilerin kullandıkları çevre yolundan geçmek zorunda kaldıkları ve bu sırada sık sık Yahudi yerleşimci sürücülerin kasıtlı saldırılarına maruz kaldıkları ifade edildi.

Yahudi yerleşimci sürücülerin kasıtlı olarak araçlarını Filistinli yayaların üzerine sürdüğü bu tür olaylarda işgal polisinin olayı sıradan bir trafik kazası olarak kayda geçtiği ve olay yerinden kaçan Yahudi yerleşimci sürücünün peşine düşmediği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.