El-Halil’deki Bıçaklama Eyleminde İki İsrail Askeri Yaralandı

  • 18 Temmuz 2016
  • 738 kez görüntülendi.
El-Halil’deki Bıçaklama Eyleminde İki İsrail Askeri Yaralandı

El-Halil’in kuzeyindeki Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bugün (18 Temmuz Pazartesi) Filistinli bir gencin gerçekleştirdiği bıçaklama eyleminde iki işgal askerinin yaralandığı bildirildi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 internet sitesi, bir Filistinlinin iki işgal askerine bıçakla saldırdığını, askerlerden birini boynundan ve diğerini de elinden yaraladığını yazdı.

Haberde, işgal askerlerinin yaralarının hafif olduğu ve Filistinli eylemci gencin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, bıçaklama eylemini gerçekleştirenin şehit İbrahim Berazeıyye’nin kardeşi 35 yaşındaki Mustafa Berazeıyye olduğunu bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı’ndan bir kişinin kamp yakınlarında işgal askerlerinin ateş açması sonucu yaralandığı bilgisinin ulaştığını açıkladı.

Filistinli eylemcinin karnından iki kurşunla yaralandığı ve sağlık durumunun kritik olmadığı ifade edildi.

Eylemin hemen ardından işgal güçlerinin El-Halil ile Beytlahim arasında bulunan Etzion Kavşağı’nın her iki yönde de geçişe kapattığı kaydedildi.

Ekim 2015’te başlayan Kudüs İntifadası devam ederken, o tarihten bu yana birçok işgalci Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği eylemlerde hayatını kaybetti veya yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.