El-Hamdallah, Hükümetin Gazze’deki Görevlerini Teslim Almaya Başladığını Açıkladı

  • 02 Ekim 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
El-Hamdallah, Hükümetin Gazze’deki Görevlerini Teslim Almaya Başladığını Açıkladı

Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki görevlerini teslim almaya başladığını açıkladı.

El-Hamdallah, bugün (2 Ekim Pazartesi) Gazze Şeridi’ne girişinden hemen sonra Beyt Hanun “Erez” Kapısı önünde yaptığı açıklamada, hükümetin başarısının pratikteki yürütme gücüne ve vatandaşların yaşamlarında olumlu yönde değişiklik yapabilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

El-Hamdallah, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Hükümet İdare Komitesi’ni feshetmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, kendilerinin de bu adımın üzerine çok şey bina edeceklerini söyledi.

Hükümetin Gazze Şeridi’ndeki önceliğinin halkın sıkıntılarını hafifletmek olduğunu kaydeden El-Hamdallah, pratikte değişiklik yaşanması için bir dizi adım atacaklarını açıkladı.

“Gazze’de durum dayanılmaz bir halde ve bölünmüşlük hali devam edemez” diyen El-Hamdallah, herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatıyla Gazze’ye geldiklerini bildiren El-Hamdallah, Filistin devletinin ancak Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nin coğrafi birliğinin sağlanmasıyla mümkün olabileceğini ilan etmeye geldiklerini dile getirdi.

El-Hamdallah, hükümetin Gazze’de göreve başlamasıyla bölünmüşlük halinin sona ereceğini açıklayarak, memurlar sorunu başta olmak üzere askıda kalan tüm sorunların Kahire Anlaşması’na göre çözüleceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.